Aktivitātes Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrā

Kas ir jauniešu centrs un ko Tu kopā ar mums vari darīt? Tas ir labs jautājums, vai ne? Tev vairs nav jālauza galva, jo esam sagatavojuši īsu un kodolīgu skaidrojumu, un gaidām Tevi mūsu draugu lokā!

Pirmkārt, atrodamies Skolas ielā 2 - Jaunu ideju centrā. Ja dosies iekšā pa galvenajām durvīm un tad uzreiz pa kreisi, attapsies tieši jauniešu centrā. Pagaidām gan tur ir tukšs un kluss sakarā ar visu valstī notiekošo. Seko līdzi jaunumiem - šobrīd desmitreiz aktīvāk darbojamies sociālajos tīklos!

Otrkārt, ir vismaz 6 lieli virzieni, kur darbojamies, tāpēc noteikti varēsi atrast ko sev sirdij tuvu!

1. SATURĪGS BRĪVAIS LAIKS: Tas nozīmē, ka vari iegriezties pie mums vai papētīt jaunumus, kad nav, ko darīt, kad jāgaida autobuss, kad gribas apsildīt snīpi aukstā ziemas pēcpusdienā, uzlādēt telefonu, pasēdēt ar draugiem pufos un pļāpāt pie karstas tējas krūzes. Mums ir arī grāmatas, galda spēles, un vari izmantot mūsu tehniku savām radošajām un skolas vajadzībām - kaut ko izdrukāt, izkrāsot, rakstīt uz datoriem, fotografēt un filmēt, ielaminēt vai tikpat labi - iemācīties spēlēt ukuleli. Viss Tavās rokās!

2. NEFORMĀLĀ IZGLĪTĪBA - tas ir tāds mācīšanās veids, kur Tev nav mācībstundu un mājasdarbu. Viss notiek radoši, darbojoties kopā ar draugiem, mācoties no pieredzes un pašam izvērtējot un gūstot secinājumus no katras spēles un radoša uzdevuma. Neformālās izglītības stilā notiek arī mūsu regulārās nodarbības (skolas periodā) - foto un video, perkusiju studija, žurnālistika, radošuma treniņi, teātris. Un tās visas ir bezmaksas, gluži tāpat kā viss pārējais mūsu piedāvātais! Pēc šiem te neformālajiem principiem organizējam Tev arī dažādas apmācības - par pasākumu organizēšanu, dzīves prasmēm, ēst gatavošanu utt.

3. BRĪVPRĀTĪGAIS DARBS - ja vēlies gūt pirmo darba pieredzi vai izmēģināt kādu ar mūsu darbību saistītu darba pienākumu pasākumos un ikdienā, tad nāc, kļūsti par brīvprātīgo! Noslēgsim ar Tevi līgumu, ko varēsi likt savā CV. Tavi ieguvumi ir ne tikai pieredze - arī jaunas prasmes, jauni draugi, lielāka patstāvība, drosme un citi bonusiņi. Tas, ko piedāvājam Tev darīt, ir - filmēt un fotografēt, vadīt spēles un radošās darbnīcas, reģistrēt apmeklētājus pasākumos, sapakot un izpakot dāvanas, veikt dekorēšanas darbiņus, radīt savus pasākumus arī pilnībā no nulles un īstenot savus sapņus!

4. STARPTAUTISKI PROJEKTI - iespējams, viens no garšīgākajiem piedāvājumiem. Erasmus+ programmas ietvaros 13 - 30 gadus jauniem jauniešiem piedāvājam iespēju doties tuvākos un tālākos jauniešu apmaiņas projektos, uztrenējot angļu valodu, tiekot pie iespējas apskatīt citas valstis un iepazīt citas kultūras, iegūstot jaunus draugus visās pasaules malās. Šādi projekti ilgst nedēļu vai divas, katrs ir par kādu konkrētu tēmu, nedēļas laikā kopā ar citiem jauniešiem Tu ar neformālās izglītības metodēm izzini šo tēmu, iepazīstini citus ar savu kultūru. Tas ir bezmaksas - jo projekta budžets sedz ceļa, dzīvošanas un ēdināšanas izmaksas. Lai Tev būtu drošāk, vienmēr dosies kopā ar mūsu atlasītu komandu un kādu no mums pašiem kā grupas līderi. Ja Tev ir vairāk jautājumu par projektiem, droši raksti Eli.

5. PASĀKUMI - bez ikdienas dzīvošanās jauniešu centrā un nodarbībām laiku pa laikam piedāvājam Tev arī mazākus un lielākus pasākumus, uz kuriem droši vari nākt, baudīt, runāties, piedzīvot, uzzināt ko jaunu. Koncerti, filmu vakari, dalīšanās stāstos, kopīga ēst gatavošana, dažādu vides jautājumu izzināšana, kopīga jautrība un visādi piedzīvojumi - tas ir tas, kas, visdrīzāk, Tevi sagaida, ja esi atvērts jauniem iespaidiem un nāc piedalīties!

6. ONLINE AKTIVITĀTES - saistībā ar darbu no mājām esam iemācījušies daudz ko jaunu, tai skaitā arī visādus rīkus, kā Tev nogādāt informāciju, jautrību un stāstus arī interneta vidē. Pieslēdzies mūsu sociālajos tīklos, kur vadām dažādas aktivitātes, veidojam LIVE video, sarunājamies ZOOMā, piedāvājam Tev konkursus un izaicinājumus, kā arī dalāmies ar interesantām iespējām un pasākumiem, ko piedāvā citi satura radītāji Latvijā.

Jauniešu centrs ir vieta, kur vienmēr vari nākt uzdot jautājumus par dzīvi, karjeru, studijām, vidi, attiecībām, ideju ģenerēšanu, ceļošanu un visu, visu pārējo, par ko vien sirds kāro parunāties! Jauniešu centra darbinieki Elīzabeta (Eli) un Aivis Tevi labprāt uzklausīs un padalīsies savā pieredzē, nevienam tālāk nestāstot Tevis teikto. Katram no viņiem ir arī krietna dzīves pieredze un zināšanas dažādās tēmās, tāpēc sarunas var izvērsties pat ļoti interesantas, ja nāksi ar konkrētu mērķi.
 

  • Ar AIVI (@aivispi) vari runāties par istabas augu kopšanu, jurisprudences jautājumiem, brīvprātīgo darbu Āfrikā un raibiem karjeras līkločiem. Arī par suņu, trušu un bruņurupuču kopšanu, mērķu nospraušanu, ieradumu izveidošanu un dažādiem garīgās veselības jautājumiem, karjeras testiem, budžeta plānošanu un tamlīdzīgi. Ar Aivi vari sazināties arī epastā aivis.pilegis@kekava.lv

 

  • Ar ELI (@elizabeciits) vari nākt pļāpāt par mākslu, mūziku, kaķiem, pasaules netveramo pusi, fantāzijas pilnām grāmatām, akmeņiem, neformālo izglītību, ceļošanu, pasākumu organizēšanu, cilvēku iekšējo pasauli un cilvēcību, kāmīšiem, šūšanu, rotaslietu salabošanu, garšīgām lietām un pastaigām dabā ar fotoaparātu. Un citām lietām, protams. Ja netiec pie Elīzabetas aci pret aci, tad droši raksti epastā elizabeta.kregere@kekava.lv, vai Whatsapp 26188328. Vai arī DM kādā sociālajā tīklā.


Mēs esam savējie (un Tavējie), tāpēc droši nāc bariņā, seko mums sociālajos tīklos, lai uzzinātu jaunumus un tuvākās aktivitātes! Droši arī raksti, zvani un uzdod jautājumus, ierosini idejas, vai arī vienkārši parunājies!

Sociālajos tīklos esam @jickekava - Instagram, TikTok, Facebook, YouTube, Snapchat. Droši pieseko un uzzini pirmais!
Uz tikšanos krāsainā dzīvē!


Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrs
11.05.2020.

  Drukāt