Ķekavas novada sporta skolas audzēkņi aizvadījuši panākumiem bagātu vasaras sezonu, startējot arī Latvijas izlasē

Lai arī šis ir bijis izaicinājumiem pilns laiks, kad sportistiem daļu no treniņiem, ārkārtas situācijas ierobežojumu dēļ, ir nācies veikt attālināti, tomēr, atsākoties sacensībām, tas nav traucējis Ķekavas novada sporta skolas audzēkņiem sasniegt izcilus rezultātus un tikt pie godalgotiem panākumiem, tajā skaitā, startējot Latvijas izlasē.

 

Aktīvu un panākumiem pilnu vasaru ir aizvadījuši Ķekavas novada sporta skolas vieglatlēti, kuru vasaras sezona sākās piedaloties Latvijas Vieglatlētikas kausa izcīņas 2. posmā. Šajās sacensībās startēja Ķekavas novada sporta skolas audzēkņi no Anitas Kozičas treniņgrupas un veiksmīgākie starti izdevās Emmijai Ivulei, izcīnot 1. vietu 400 metru barjerās, un Kārlim Deginam, izcīnot 3. vietu 200 metru skrējienā. Savukārt Ventspils stadionā notikušajā Latvijas čempionātā vieglatlētikā U-18 un U-20 vecuma grupās, Emmija Ivule kļuva par divkārtējo Latvijas čempioni savā vecuma grupā, izcīnot uzvaras 100 metru un 400 metru barjerotajās distancēs, bet Kārlis Degins izcīnīja divas otrās vietas 100 metros un 200 metros.  Savukārt augusta sākumā Igaunijā Baltijas čempionātā vieglatlētikā Emmija un Kārlis startēja Latvijas U-18 izlasē. Pirmajā sacensību dienā Emmija izcīnīja 3. vietu 400 metru barjerās, bet Kārlis tika iekļauts stafetes skrējienā 4x100 metri un izcīnīja 2. vietu. Otrajā sacensību dienā Emmija izcīnīja vēl vienu bronzas medaļu, šoreiz 100 metru barjerās, bet Kārlis 200 metros ieguva 4. vietu. Jāatzīmē, ka Baltijas čempionātā ir punktu sistēma, kas rezumējas ar kopvērtējumu. Tāpat kā pagājušajā gadā, arī šogad U-18 izlase spraigā cīņā izcīnīja kopvērtējuma kausu, tas nozīmē, 1. vietu. Prieks, ka pie šī kausa izcīņas piedalījās arī Ķekavas sporta skolas audzēkņi.

 

Savukārt 20.jūlijā Jēkabpilī norisinājās Latvijas Čempionāts U-16 vecuma grupai vieglatlētikā, kurā startēja Ķekavas novada sporta skolas vieglatlēte Karīna Jansena, kura piedalījās vesera mešanā un izcīnīja 2. vietu ar rezultātu 44,71 metri,  pirmajai vietai piekāpjoties tikai par 44 centimetriem.  Ar Latvijas čempionāta veiksmīgu startu, Karīna Jansena izcīnīja tiesības startēt Latvijas izlasē Baltijas Čempionātā, kur katru komandu visās vieglatlētikas disciplīnās pārstāv divi stiprākie vieglatlēti no katras valsts. Šajās sacensībās Karīna spraigā cīņā izcīnīja godpilno pirmo vietu ar lielisku personisko rekordu, raidot 3 kg veseri 49,28 metrus tālu.

 

Tikmēr 10. jūlijā Ogres stadionā norisinājās vieglatlētikas sacensības "Maximas kauss" U-16 vecuma grupai, kurās labākos panākumus guva Anitas Kozičas audzēknis Dominiks Majorovs, trīssoļēkšanā izcīnot 3. vietu.

 

Jūlija sākumā Kokneses sporta centrā pirmo reizi norisinājās Starptautiskās Mešanas Asociācijas ARSENAL rīkotās sacensības “Ērika Cīruļa kauss vesera mešanā un smaguma mešanā”. Šajās sacensībās startēja arī Ķekavas novada sporta skolas labākie vesera metēji. U-18 grupā 1. vietu ar jaunu personisko rekordu izcīnīja Mārtiņš Pundiņš, kurš 5 kg veseri raidīja 41,85 metru tālumā. Otrā vieta ar personisko rekordu bija Augustam Skridem, kurš veseri aizmeta 41,15 metru. U-16 grupā jaunietēm 1. vietu izcīnīja Karīna Jansena, kura 3 kg veseri aizmeta 40,25 metrus.

 

Ķekavas novada sporta skolas komanda jūlija sākumā startēja arī pirmās līgas Latvijas čempionātā regbijā septiņi. Turnīrs notika apļa veidā, kur katra komanda varēja mēroties spēkiem cita ar citu. Katrai komandai bija trīs spēles, Ķekavas sporta skolas komanda, kuras treneri ir Uldis Bautris un Elmārs Šefanovskis, izcīnīja visas uzvaras, iegūstot pirmo vietu. Komandā startēja Reinis Pavinkšnis, Markuss Bēmers, Mareks Jānis Vaičuks, Aleksis Gauja, Reinis Liepa, Renārs Liepa un Silvesters Narkevics. Augustā, turpinoties čempionātam, sīvā cīņā fināla spēlē mūsu sportistiem nācās piekāpties regbija kluba "Eži" komandai. Bet pagaidām abu posmu kopvērtējumā Ķekavas novada sporta skolas audzēkņi ieņem pirmo vietu un gatavojas noslēdzošajam posmam 13. septembrī Ropažos.

 

Jūrmalā, Majoru pludmalē, 1. augustā norisinājās Latvijas čempionāts pludmales regbijā U-14 un U16 vecuma grupā. U-14 vecuma grupu pārstāvēja arī Ķekavas novada sporta skolas audzēkņi, kuri izcīnīja sesto vietu desmit komandu konkurencē. Komandā startēja Ķekavas novada sporta skolas audzēkņi - Jēkabs Vilciņš, Oskars Kungs, Domeniks Spurķis, kuru treneri ir Elmārs Šefanovskis un Lauris Dūzelis.

 

Arī riteņbraucēji sagaidīja savas sezonas atklāšanu un piedalījās Rīgas Ritenbraukšanas skolas rīkotās riteņbraukšanas sacensības Biķernieku auto trasē. Sacensībās bērniem bija jāveic 5,4 km garš aplis ar atsevišķu startu - dalībnieki tika laisti pa vienam trasē ar vienas minūtes intervālu. Ķekavas novada sporta skolu pārstāvēja vairāki jaunākās grupas riteņbraucēji, kuru treneris ir Oļegs Meļehs. MTB braucienā sava vecuma grupā otro vietu ieguva Olivers Vaisūns un šosejas braucienā Oskars Pauls Štrauhmanis, savukārt D grupā MTB braucienā meitenēm mūsu sporta skolas audzēkņiem dubultuzvara, jo pirmo vietu ieguva Loreta Vaisūna, savukārt otro vietu Amēlija Tīna Zariņa.

 

Jūlija vidū, saulainā dienā, norisinājās arī starptautiskās MTB XCO sacensības Siguldā, Ficher MTB XCO trasē, kurās piedalījās un sudraba medaļu izcīnīja Ķekavas NSS/MSĢ pārstāvis Rihards Reinfelds. Savukārt Ikšķilē norisinājās Ikšķiles MTB maratons, kur atzīstamus rezultātus uzrādīja arī Dāvis Upenieks, iegūstot 2.vieta savā vecuma grupā, kā arī Kristians Markuss Gunne, kas arī ieguva 2. vietu savā vecuma grupā.

 

Lepojamies ar visiem Ķekavas novada sporta skolas audzēkņiem un viņu treneriem, kā arī novēlam izcilus panākumus sportā arī nākotnē!

 

 

Administratīvā pārvalde
14.08.2020.

 

  Drukāt