Ķekavas novadā skolēnu autobusi kursēs 16 maršrutos


Jaunajā 2020./2021. mācību gadā Ķekavas novada pašvaldība nodrošinās skolēnu pārvadāšanas pakalpojumus 16 autobusu maršrutos. Skolēniem būs nodrošināts transports uz skolu un atpakaļ no izglītības iestādes, kā arī speciāls autobusa maršruts Nr. 14, kas kursēs darbadienu vakaros, lai mūzikas, mākslas un sportu skolu audzēkņi varētu nokļūt mājās no interešu izglītības nodarbībām.

Aicinām vecākus kopā ar bērniem rūpīgi iepazīties ar skolēnu autobusa maršrutiem un laika grafikiem. Īpašu uzmanību aicinām pievērst Titurgā un Baložos dzīvojošajiem skolēniem, jo sakarā ar remontdarbiem Uzvaras prospektā, satiksme tiks organizēta pa Cālīšpurva ielu, tādēļ aicinām skolēnus autobusu gaidīt laukumā pie Uzvaras prospekta 25 vai citā maršruta  posmā, kur autobuss var apstāties, netraucējot satiksmes plūsmu.

Tāpat izmaiņas būs arī maršrutā Nr.8, kas šķērso Plakanciema teritoriju, turpmāk autobuss dosies pa Misas tiltu un kanālu, virzienā uz Jaunsilu.

Gan vecākus, gan pedagogus aicinām informēt skolēnus par nepieciešamību iegaumēt sava maršruta Nr., jo autobusu marka, izmērs, numurzīme, kā arī autobusa vadītājs var mainīties.

Arī šogad mazākajiem audzēkņiem no bērnudārziem “Avotiņš” (Baložos), “Zvaigznīte” (Valdlaučos), “Bitīte” (Katlakalnā) un Pļavniekkalna sākumskolas būs lieliska iespēja doties uz peldēšanas nodarbībām Ķekavas peldbaseinā.

Tāpat kursēs autobusi, kas nodrošinās nokļūšanu gan Ķekavas novada, gan Rīgas izglītības iestādēs bērniem ar īpašām vajadzībām.

Skolēnu pārvadāšanas pakalpojumus nodrošina  SIA “KM Transports”. Pašvaldība aicina skolēnu autobusa pasažierus un viņa vecākus iepazīties un pārrunāt uzvedības noteikumus transportlīdzeklī, kā arī ceļu satiksmes noteikumus.

Ķekavas novada pašvaldība novēl patīkamu un drošu ceļu! Papildu jautājumu gadījumā aicinām sazināties ar Ķekavas novada pašvaldības Saimniecības vadītāju Andri Jēkabsonu, tel.nr. 29334115.

 

 

Administratīvā pārvalde
27.08.2020.

 

  Drukāt