Baldones un Ķekavas novadu pašvaldības uzsāk darbu pie kopīgas jaunatnes politikas īstenošanas sistēmas izveides.

 

Baldones novada dome sadarbībā ar Ķekavas novada domi uzsāk īstenot Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2020. gadam ietvaros finansēto projektu “SA-DARBĪBA”.


Projekta mērķis ir izstrādāt pierādījumos balstītu un ilgtspējīgu jaunatnes politikas īstenošanas sistēmu administratīvi teritoriālās reformas ietvaros izveidotajā Ķekavas novadā.


Šī projekta ietvaros vēlamies analizēt esošo jaunatnes politikas īstenošanu Baldones un Ķekavas novados un izstrādāt jaunatnes politikas sistēmu jaunajam Ķekavas novadam, kas ietvertu gan jauniešu redzējumu, gan darbā ar jaunatni iesaistīto redzējumu par prioritārajiem darbības virzieniem. Veicot teritorijas kartēšanu un dokumentu analīzi tiks apzināti esošie pašvaldības resursi darba ar jaunatni īstenošanai. Balstoties uz datu analīzi vēlamies piedāvāt ilgtspējīgu modeli darba ar jaunatni īstenošanai, nodrošinot kvalitatīvus pakalpojumus novada jauniešiem. Projekta rezultāti stiprinās dažādu institūciju sadarbību un lomu apzināšanos dažādās darba ar jaunatni īstenošanas situācijās. Pierādījumos balstītas jaunatnes politikas īstenošana sekmēs mērķtiecīgu resursu ieguldīšanu jauniešu dzīves kvalitātes uzlabošanā.


Šī gada aprīlī Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas ietvaros izsludināja atklātu projektu konkursu “Starpnovadu un starpinstitūciju sadarbība jaunatnes politikas īstenošanai vietējā līmenī”.


Konkursa mērķis bija atbalstīt līdz 20 pašvaldību projektus, kas vērsti uz starpnovadu un starpinstitūciju sadarbību dažādās darba ar jaunatni jomās (piemēram, digitālais darbs ar jaunatni, mobilais/ielu darbs ar jaunatni, jauniešu līdzdalība un iniciatīvas, sociālā iekļaušana, brīvprātīgais darbs, starptautiskais darbs ar jaunatni u.c.) jaunatnes politikas īstenošanai vietējā līmenī.


Projekta ietvaros bija atbalstāmi sadarbības pasākumi un aktivitātes starp Latvijas pašvaldībām ar mērķi izstrādāt un ieviest ilgtermiņa risinājumus (pieejas, sistēmas, programmas) dažādās darba ar jaunatni jomās pašvaldībās pēc reģionālās reformas, t.sk. veicinot starpinstitūciju (pašvaldības iestāžu un nevalstisko organizāciju) sadarbību pašvaldības ietvaros.

 

Baldones novada domes
Projektu vadītājs Renārs Manuilovs

  Drukāt