Aicina vecākus izvērtēt bērnudārza apmeklējuma nepieciešamību

Ķekavas novada pašvaldība aicina vecākus izvērtēt nepieciešamību bērniem apmeklēt novada pirmsskolas izglītības iestādes. Ja vecākiem ir iespēja strādāt attālināti, lai mazinātu Covid-19 saslimstību, rekomendējam izskatīt iespēju nevest bērnu uz pirmsskolas izglītības iestādi.


Atgādinām, ka Ministru kabinets 12. martā apstiprināja vairākus uzlabojumus epidemioloģiskās drošības pasākumos, lai līdz Lieldienām mērķtiecīgi nostiprinātu pašreizējo Covid-19 saslimstības krituma tendenci.


Viens no šiem drošības pasākumiem paredz, ka pirmskolas izglītības iestādēs no 16. marta darbu turpinās, uzņemot tikai tos bērnus, kuru vecākiem jāstrādā klātienē, kā arī tiem, kuru darba specifikas dēļ nav iespējams attālināti vienlaikus strādāt un nodrošināt bērnu pieskatīšanu. Pirmsskolas izglītības iestādēs gan mācību procesa laikā, gan ārpus tā darbiniekiem pareizi jālieto mutes un deguna aizsegs.


Sargājot gan darbinieku, gan bērnu veselību, paredzēts, ka pirmsskolas izglītības iestādēs klātienē nodarbinātajiem reizi nedēļā tiek veikts Covid-19 tests.

 

Šī regulējuma mērķis ir nodrošināt mazāku bērnu skaitu bērnudārzu grupiņās, lai nodrošinātu efektīvāku epidemioloģisko drošību Covid-19 pandēmijas laikā.

 

Administratīvā pārvalde
15.03.2021.

  Drukāt