Skolniece no Ķekevas vidusskolas kopā ar komandu sniedz nolietotam džinsu apģērbam otru iespēju

Kopš pagājuša gada oktobra līdz šā gada martam 50 jaunietes no dažādiem Latvijas reģioniem piedalās 10 tematiskās darbnīcās projekta “Future Heroes” ietvaros. Lai izmantotu praksē iegūtās zināšanas un apliecinātu vēlmi būt pārmaiņu veidotājām, meiteņu komandas pieredzējušu mentoru vadībā veido un īsteno dažādus sociālos un uzņēmējdarbības projektus.

 

Mūsdienās arvien biežāk sāk parādīties projekti un programmas jauniešiem, lai attīstītu viņu prasmes un lai labāk sagatavotu viņus lielajai pasaulei. Šie projekti ir kā viena no iespējām nākotnes pilnveidošanā, tie ne tikai izglīto jauniešus, bet gan arī iepazīstina ar to, cik daudz un dažādu ir šo iespēju un, galvenokārt, ļauj iejusties kā šo jomu veidotājiem, kas jauniešiem dod labāku perspektīvu par viņu izvēlēm nākotnē.


“Future Heroes” projekts cīnās pret sieviešu nevienlīdzību Latvijas sabiedrībā, tas dod iespēju meitenēm/ jaunietēm pilnveidot savas prasmes uzņēmējdarbībā un uzvest viņas uz pareizā ceļa ar profesionālu mentoru palīdzību un iedvesmojošiem sieviešu stāstiem. Projekts aizsākās Igaunijā, tagad tas jau norisinās ceturto gadu pēc kārtas. Latvijā projekts uzsākts tikai 2020.gada novembrī, tādējādi uzsākot savu pirmo sezonu.


Projektā tika uzņemtas 50 meitenes, motivētas un ar degsmi iegūt jaunas prasmes un zināšanas. Kopā izveidojās 10 komandas, katrai komandai ir sava ideja un mērķis, ko vēlas attīstīt pus gada laikā. Katra ar citādāku pieeju un mērķi, šie mērķi variēja no informācijas izplatības par nedzirdīgiem cilvēkiem un Latvijas mazajiem ražotājiem, līdz pat informācijas izplatīšanu par vides piesārņojumu caur modes industrijām.


Un tieši ar šādu mērķi izveidojās uzņēmums -  “3LJeans”. Izveidojot šo uzņēmumu, mēs koncentrējās uz vides ilgtspējību, pārstrādājot džinsu bikses par izturīgiem, mūžību kalpojošiem maisiņiem. Pārstādātais maisiņš strādā kā aizstājējs maisiņiem, kas veidoti no plastmasas vai no jauniem resursiem. Lai vairāk uzzinātu par 3LJeans, seko 3LJeans sociālo mediju platformām!


Šis projekts ir izaicinošs. No novembra līdz pat martam dalībnieces katru otro sestdienu klausījās līderu stāstos. Pēc tam nākošās piecas stundas (ar pārtraukumiem) tika atvēlētas jaunu prasmju attīstīšanai, kas variēja no dizaina domāšanas un mārketinga līdz pat skatuves runai un profesionālu prezentāciju veidošanai, un daudz kam citam, jo katru sestdienu tēma bija cita un arvien izaicinošāka. Projekts ir ļoti pilnveidojis jaunietes, pat tik tālu, ka viņas ar saviem projektiem un uzņēmumiem ir ciemojušās dažādos televīzijas raidījumos, kā “Bez Tabu”, “TV3” , “La Dolce Vita”.  Taču paveikušas visu ir pilnīgi patstāvīgi.


Ja arī tu vēlies piedalīties šādā projektā, seko Future Heroes sociālo mediju profiliem, jo rudenī tiks izsludināta 2. sezonas pieteikšanās!

 

Ieva Luīze Drava
Ķekavas vidusskolas skolniece
10.05.2021.

 

  Drukāt