Pašvaldības līdzfinansētā skolēnu nodarbinātības projektā tika piedāvātas vairāk kā 250 vakances

 

Ķekavas novada pašvaldība, apkopojot pašvaldības līdzfinansēto skolēnu vasaras nodarbinātības projektu, informē, ka šogad gan skolēni, gan uzņēmēji bijuši aktīvi – kopumā piedāvājot  vairāk kā 250 vakances visas vasaras garumā. Ķekavas novada pašvaldība līdzfinansējusi 80 skolēnu vasaras darba vakances.

 

Ķekavas novada pašvaldība pēc savas iniciatīvas līdzfinansē vasaras nodarbinātības pasākumus Ķekavas novada skolēniem. Projekta laikā pašvaldība maksā darba devējiem 50 % no skolēnam valstī noteiktā minimālā atalgojuma.

 

Šogad šajā projektā bija pieteikušies 13 darba devēji: privātā pirmsskolas izglītības iestāde (PPII) “Raibā pupa”, “Ķekavas sociālās aprūpes centrs”, SIA “EMJ Metāls”, SIA “Mazais pīlēns”, SIA “Tehnikai”, AS “Putnu fabrika Ķekava”, PPII “Otiņš”, SIA “Kapello”, SIA “Natural Cuddles”, SIA “Skvoša dārzs”, SIA “Raibā blusa”, SIA “Adugs Production” un SIA “Investīciju pakalpojumi”, kopumā piedāvājot vairāk kā 250 vakances visas vasaras garumā. Šogad par vasaras darbu bija īpaši liela interese gan no darba devēju, gan skolēnu puses - bija vakances, kurās  tika saņemti vairāki desmiti pieteikumi uz vienu vakanci.

 

Uzņēmēju piedāvātajām darba vietām varēja pieteikties Ķekavas novada pusaudži un jaunieši vecumā no 13 līdz 18 gadiem, kuri deklarēti Ķekavas novadā vai vismaz viens no vecākiem ir deklarēts Ķekavas novadā.

 

Kopumā Ķekavas novada pašvaldība līdzfinansējusi 80 vakances, šim mērķim atvēlot vairāk kā 16 000 eiro.  Ķekavas novada pašvaldība saka paldies visiem darba devējiem par pirmās darba pieredzes iespēju skolēniem.

 

Izglītības, kultūras un sporta pārvalde
21.09.2021.



  Drukāt