PII „Ieviņa” bērni uzstājas uz lielās skatuves

 

,,Sanāciet, sadziediet, vasariņu gaidot” ar tik skanīgu aicinājumu tika pulcināti visi Ķekavas novada pirmsskolas izglītības iestādes „Ieviņa”
 bērni estrādē pie upītes. Pēc lietainajām pavasara dienām beidzot uzspīdēja siltā saulīte, un skanīgās dziesmas, jautrās dejas sasildīja katra mazuļa, visu bērnudārza darbinieku un ikkatru garāmgājēja sirsniņu, kas uz mirkli apstājās un priecājās kopā ar mums visiem.
 
Mūzikas skolotājas Anitas Kampas lolotā ideja par visu 13 bērnudārza grupu kopīgiem svētkiem beidzot tika īstenota. Katra grupa priecēja ar savu priekšnesumu, ikkatram bērnam bija iespēja uzkāpt uz lielās skatuves un sajusties kā māksliniekam.
 
Vislielākās emocijas izraisīja sagatavošanas grupas sagatavotais muzikālais priekšnesums ar L.Reinika komponēto dziesmu ,,Es skrienu’’. Pēc skatītāju lūguma nācās to atkārtot vēlreiz, jo šie jautrie nošu ritmi lika ļauties kopīgā dejā arī visiem skatītāju rindās sēdošiem.
 
Ir smaržīgais, baltais un nedaudz reibinošais ievu ziedēšanas laiks un tāpēc bija īstais brīdis visiem kopā vienoties dziesmā kopīgai bērnudārza himnai:
,, Mēs būsim tā, mēs būsim tā,
 Kā margrietiņas vainagā,
 Kā bērzu rinda mežmalā,
 Kā ievu ziedi upmalā
 Kā balta svītra karogā’’
 
Izskanot pēdējiem dziesmas akordiem, visi bijām patiesi emocionāli priecīgi, ka skaidri noticējām tam, ka tie pasākumi, kas iekrīt sirdī kļūst par iestādes tradīciju. Atliek tikai gaidīt nākošo ievu ziedēšanas laiku.
 
PII „Ieviņa”
  Drukāt