Iepazīst vidē integrētu izglītības iestāžu kompleksu

 

18. oktobrī Ķekavas, Olaines, Salaspils un Siguldas novadu izglītības iestāžu direktori un pašvaldību pārstāvji viesojās Valmierā, lai iepazītu vidē integrētu izglītības iestāžu kompleksu, jaunākās tehnoloģijas un iespējas IT (Informācijas Tehnoloģiju) mācību procesā.
 
Delegācija 34 cilvēku sastāvā, no tiem 8 Ķekavas novada pārstāvji, apmeklēja Valmieras sākumskolu, kura ir Austrumeiropā pirmā un līdz šim vienīgā iestāde, kas saņēmusi apliecinājumu, kas atbilst Promethean izpratnei par 21. gadsimta skolu. Valmieras sākumskola ir Promethean Izglītības izcilības centrs - mūsdienīgas mācību vides, atbilstoša tehniskā nodrošinājuma, pedagogu profesionālās pilnveides programmas un starptautiskas pieredzes apmaiņas vieta. Visas klases aprīkotas ar 21.gadsimta izglītības prasībām atbilstošām interaktīvajām mācību tehnoloģijām – interaktīvajām tāfelēm, datoriem, datu kamerām, jautājumu un atbilžu sistēmām u.c. Mācību un audzināšanas darbs veidots tā, lai zināšanu apguve notiktu, iesaistot ikvienu skolēnu, kā arī veicinot savstarpēju mijiedarbību un komandas darbu. Interaktīvās mācību tehnoloģijas ļauj organizēt mācību darbu, kas atbilst ikviena skolēna atšķirīgajam mācīšanās, domāšanas un darba stilam. Turklāt daudz laika tiek ieguldīts arī skolotāju tālākizglītībā, paplašinot zināšanas par interaktīvo tehnoloģiju pielietošanu mācību procesā.
 
Izglītības pārstāvji apmeklēja arī Valmieras Valsts ģimnāziju, kur skola, vide, mākslas elementi un iespējas apvienoti vienā kopumā, un, izmantojot tos mācību procesā, kā noris darbs ar apdāvinātiem, talantīgiem skolēniem.
 
„Visi grupas dalībnieki bija ļoti apmierināti par redzēto vizītes laikā un iegūto informāciju. Piemēram, lielu sajūsmu izraisīja Robotikas mācība – interešu izglītības ietvaros, kurā skolēni no dažādiem blokiem var izveidot modeļus un apgūt programmēšanas pamatus,” stāsta Izglītības daļas vadītājs Vitolds Krieviņš.
 
Par Promethean
Promethean ir viens no vadošajiem pasaules interaktīvo izglītības tehnoloģiju ražotājiem, kas piedāvā uz skolēnu vajadzībām un savstarpēju sadarbību vērstus risinājumus. Ar Promethean interaktīvajiem izglītības risinājumiem aprīkotas vairāk nekā 750 000 klases visā pasaulē, palīdzot pedagogiem efektīvi vadīt mācību procesu un sekot līdzi ikviena bērna individuālajam sniegumam un zināšanu līmenim. Savukārt Promethean lietotāju atbalsta platformā Promethean Planet reģistrējies vairāk nekā viens miljons skolotāju no visas pasaules un izmanto iespēju bezmaksas lejupielādēt un lietot vairāk nekā 28 000 interaktīvus mācību materiālus. Promethean ir sadarbības partneri vairāk nekā 100 pasaules valstīs un Latvijā oficiālais pārstāvis ir uzņēmums “Lielvārds IT”.
www.PrometheanWorld. com
 
 
Līva Benete
Ķekavas novada pašvaldība
Sabiedrisko attiecību un konsultatīvā atbalsta daļa
Tālr: 67935802
e-pasts: liva.benete@kekava.lv
 
 
  Drukāt