Pensionāri apgūst datorprasmes

 

 
Šobrīd norit bezmaksas datorprasmju apgūšanas kursi pensionāriem, kurus brīvprātīgi vadīt ir uzņēmies Ķekavas novada pašvaldības Izglītības daļas vadītājs Vitolds Krieviņš.
 
 
Šo projektu veido pensionāru biedrība „Polārblāzma” sadarbībā ar Ķekavas novada pašvaldības Izglītības daļu. Programma „Angļu valoda ar datoriem” domāta kursu apmeklētājiem, un pašlaik datorprasmju kursus apmeklē 12 mācīties gribētāji. Notikušas jau divas nodarbības, nākamā paredzēta 22.februārī.
 
 
Cilvēki bija tik aizrauti un ieinteresēti, ka pirmā nodarbība ieilga līdz 2,5 stundām, paredzēto 1,5 stundu vietā. Pensionāri ir ļoti aktīvi un izrāda interesi apgūt arī Microsoft Office Excel programmu. Lai iegūtās prasmes nostiprinātu, kursu apmeklētāji praktiski darbojas arī mājās.
 
 
Izglītības daļas vadītājs Vitolds Krieviņš ir bijis IT pasniedzējs Vidzemes profesionālās izglītības centrā, kur datora lietošanas prasmes mācīja cilvēkiem ar invaliditāti un darba meklētājiem.
 
 
Kā atzīst V.Krieviņš, tas ir sirds darbs, kas sagādā patiesu prieku. „Man patīk mani skolnieki un viņu vēlme izglītoties un papildināt savas zināšanas. Tas ir patiess praktiskās mūžizglītības piemērs, kad cilvēki mācās visu mūžu. ”
 
 
„Visi apmeklētāji ir apmierināti, mēs apgūstam jaunas un noderīgas prasmes. Tagad mākam lietot internetbanku, aizsūtīt e-pastu, sazināties caur skype, esmu pat piereģistrējusies sociālajā vietnē Draugiem.lv. Uzskatu, ka dators ir vajadzīgs,” saka Ķekavas novada pensionāru biedrības „Polārblāzma” priekšsēdētāja Ludmila Petruša.
 
 
Madara Brakše
  Drukāt