PII „Zvaigznīte” bērni spēlē teātri

 

Sniegotā janvāra dienā pirmsskolas izglītības iestādes „Zvaigznīte” grupas „Bitītes” bērni savu iestudēto teātra izrādi „Puteklītes un Puteklīša Ziemassvētki” izrādīja Ķekavas sociālā aprūpes centra iemītniekiem. Ļaudis ar interesi vēroja izrādi, aplaudēja pēc katras izrādes dziesmas. Pēc izrādes bērni saņēma atzinīgus vārdus par doto iespēju izdzīvot Ziemassvētku izjūtas, Ziemassvētku prieku. Pagājušā gada pavasarī bērni jau bija viesojušies aprūpes centrā un guvuši pirmo pieredzi.
 
Bērniem no grupas „Bitītes” kāds piektdienas rīts bija pavisam citādāks kā ikdiena. Bērni, saģērbušies maskās, devās uz autobusu, lai nokļūtu Ķekavā. Autobusā bija interesanti pasažieri - kaza ar 7 kazlēniem, vilks, putni un meldermeitiņas. Bērni devās uz Sociālo aprūpes centru, lai parādītu centra iemītniekiem izrādi-mūziklu „Kazlēni un vilks.” Pēc izrādes skatītāji teica bērniem: ”Vai tad jūs neapžēlosiet vilku.... Re, kā pat astīti piesēja, vilks tā to kustina-lūdzas, lai viņu apžēlo...” Vecie ļaudis bija iegaumējuši pat vilka teiktos vārdus:” Es ļoti mīlu kazlēnus gan brokastīs, gan pusdienās.”
 
Spēlējot teātri bērni izspēlē dzīvē izjusto, izvēloties lomas un notikumus, kas dod emocionālu drošību. Ar rotaļu palīdzību bērni sāk labāk apzināties paši savas stiprās un vājās, puses; izprast to, kas viņiem patīk un nepatīk; apjaust savas spējas būt līderim vai arī savu tendenci sekot citiem. Tāda izpratne veicina sevis apzināšanos.
 
Darbošanās, spēlējot teātri un rotaļas kopā ar citiem dod prieku un gandarījumu. Sociālā aprūpes centra iemītnieki neslēpa savu prieku, gandarījumu par izrādi.
 
Paldies par sadarbību sociālā aprūpes centra vadītājai I.Zirnei un viņas komandai.
 
Pirmsskolas skolotāja Vita Karlsone
  Drukāt