Mūsdienu deju lielkoncerts „Durvis vaļā!”

 

11. februārī Madonā notika vērienīgs mūsdienu deju lielkoncerts „Durvis vaļā!”, kurā piedalījās 1300 dejotāji no visas Latvijas, tai skaitā no Ķekavas novada. Show, hip- hop, break dance, laikmetīgās un džeza dejas stilos veidotos priekšnesumos apvienojās dažāda vecuma dejotāji – no pirmās klases skolēniem līdz pat studējošiem jauniešiem. Gatavošanās lielkoncertam sākās oktobrī, kad kolektīvu vadītājiem tika piedāvātas jaunrades konkursos atzītās un godalgotās horeogrāfijas.
 
Dejotāji no Aknīstes, Alūksnes, Apes, Balviem, Cēsīm, Daugavpils, Elejas, Jūrmalas, Kalnciema, Krimuldas, Lielvārdes, Liepājas, Līvbērzes, Madonas, Mālpils, Ogres, Preiļiem, Riebiņiem, Salaspils, Talsiem, Valgundes, Valmieras, Ventspils un Ķekavas pārtapa par dejojošiem makaroniem, bitēm, kaķiem, taureņiem, jūrniekiem, kutinātājiem, klauniem, vistiņām, mistiskām un šaušalīgām ēnām.
 
Ķekavas privātās pamatskolas „Gaismas tilts’97” deju grupa „Krikši” tik vērienīgā pasākumā piedalījās pirmo reizi. Neskaitāmie mēģinājumi, fināla iznāciens, ģenerālmēģinājums – tā nemanot pagāja divas dienas, kas no mazajiem Krikšiem prasīja daudz enerģijas un spēka. Koncerta organizatori bija padomājuši par visu – gan par gardām maltītēm, gan iespēju mēģinājumu starplaikos piedalīties radošajās darbnīcās, apmeklēt Madonas kinoteātri, muzeju. Katrs pasākums ir kā izaicinājums, kas sniedz dejotājiem jaunu pieredzi. Iestudējot citu horeogrāfu dejas, tiek pilnveidots dejotāju tehniskais izpildījums. Šoreiz izvēlējāmies iestudēt horeogrāfes Ingas Cipes deju „Miegā” un horeogrāfes Ivettas Jakovļevas deju „Vistiņas”. Šīs dejas prezentēsim arī skatītājiem dažādos pasākumos Ķekavas novadā.
 
Paldies dejotājiem par izturību un vecākiem par skaistajiem tērpiem! Īpaši liels paldies par atbalstu dalībai lielkoncertā Ķekavas novada pašvaldībai un atsaucību Izglītības daļas kolektīvam!
 
 
Deju grupas „Krikši” vadītāja Ivetta Jakovļeva
  Drukāt