Projektu nedēļa Ķekavas vidusskolā

 

No 13. līdz 17. februārim Ķekavas vidusskolā norisinājās projektu nedēļa. Skolēni šajā laikā attīstīja prasmes un iemaņas projektu plānošanā un īstenošanā, apguva radoša un praktiska darba pieredzi, attīstīja sadarbības prasmes un prasmi strādāt komandā. Tēmas katrai klašu grupai bija atšķirīgas – gan par veselīgu uzturu un augļu un dārzeņu nozīmi tajā, gan par drošību uz ceļa, gan saistībā ar dažādām profesijām.
 
Šīs nedēļas laikā tapa 5.klašu skolēnu žurnāli par augļiem un dārzeņiem. 6.klašu skolēni atkārtoja ceļu satiksmes noteikumus, gatavoja ceļu satiksmes noteikumu spēles un kārtoja velosipēda vadītāja eksāmenu. 7.klašu skolēni iepazinās ar reklāmas speciālistiem un veidoja Ķekavas vidusskolas reklāmu. Idejas bija ļoti interesantas un dažādas. Lai šo darbu veiktu, tika intervēti arī vairāki skolas absolventi. 8.klašu skolēniem šī nedēļa pagāja iepazīstot dažādas profesijas. Dažas no tām: pašvaldības policists, elektriķis, ekspeditors, galdnieks, bankas darbinieks, aktieris u.c.
 
Paldies skolēnu vecākiem, pašvaldības darbiniekiem un visiem, kas palīdzēja „ēnošanas” īstenošanā. 10. un 11. klašu skolēnu uzdevums bija noformēt savus zinātniski pētnieciskos darbus, sagatavot to prezentācijas un aizstāvēt tos. Šajā nedēļā skolēniem bija iespēja arī darboties praktiski dažādās darbnīcās, kuras vadīja Ķekavas vidusskolas bijušie skolēni. Tapa gan putnu būrīši, gan filca čības, gan citi filca izstrādājumi.
 
Projektu nedēļa ir pagājusi, tomēr darbs vairākās klasēs vēl turpinās. Tas noslēgsies 8. martā - karjeras dienā.
 
 
Ķekavas vidusskolas direktore Sandra Pugovka
 
 
  Drukāt