Mūzika - kustībām, izziņai un gara spējām

 

Ķekavas novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē ,,Avotiņš” 2011. gada 8. februārī Konsultatīvais kabinets organizēja semināru ,,Mūzika - bērnu no 1-3 gadu vecuma attīstības veicinātāja”.
 
Mūzikas skolotāja Madara Strazdiņa stāstīja vecākiem, ka mūzikai ir neatsverama loma bērna izaugsmē. Mūzikā – dziedot, brīvi kustoties, rotaļājoties, klausoties skaņdarbus, skandinot mūzikas instrumentus un skaņu rīkus – bērnos rada laimes un pārsteiguma izjūtas. Mūzikas klausīšanās ir pamats, no kura vēlāk veidojas bērna spēja muzicēt. Jo vairāk maņu iesaista izziņas procesā, jo tas ir pilnīgāks.
 
Agrīnā vecumā mazulim ir svarīga darbošanās ar priekšmetiem, tāpēc veiksmīgai mūzikas materiāla apguvei un muzikālās dzirdes attīstīšanai izmanto dažādus sadzīves priekšmetus (karotes, lakatus, bumbas, kastes, maisiņus u.c.).
 
Māmiņas guva zināšanas par mūzikas nozīmi agrīnajā bērnu vecumposmā, par muzicēšanu mājās un mūzikas ietekmi bērna attīstībā. Semināra 2.daļā māmiņas ar mazuļiem darbojās gan ar priekšmetiem, gan instrumentiem, gan apguva spēles, rotaļas un dziesmiņas, muzicēšanai mājās.
 
 
Izglītības metodiķe S.Riekstiņa
 
 
  Drukāt