Sveicam Daugmales skolas bibliotēku!

 

Jaunā nedēļa sākusies ar patīkamu un uzmundrinošu ziņu Ķekavas novada bibliotēkām.
 
Apsveicam Daugmales pamatskolas bibliotēku, kas pirmā no novada skolu bibliotēkām uzsākusi elektronisko grāmatu izsniegšanu saviem skolotājiem un skolēniem!
 
Visu novada vispārizglītojošo skolu bibliotēku darbinieki ir iemācījušies strādāt bibliotekārajā sistēmā „Alise”, kas ļauj piedalīties Ķekavas novada grāmatu elektroniskā kataloga veidošanā un veidot vienotu lasītāju datu bāzi.
 
Šis process strauji tuvojas beigām Pļavniekkalna un Daugmales pamatskolu bibliotēkās. Lai gan minēto skolu bibliotēku grāmatu krājums ir salīdzinoši neliels, padarītais darbs atvieglos Ķekavas un Baložu vidusskolu bibliotēku darbu ar elektronisko katalogu.
 
Kopumā Ķekavas novadā darbojas 4 skolu bibliotēkas un 4 publiskās bibliotēkas. Jāpiemin, ka Ķekavas pagasta bibliotēkā un Baložu pilsētas bibliotēkā jau notiek automatizētā dokumentu izsniegšana un drīzumā tām pievienosies Katlakalna un Daugmales pagasta bibliotēkas. Visu šo bibliotēku koordināciju un novada elektroniskā kataloga administrēšanu veic Baložu pilsētas bibliotēka.
 
  
Ināra Silvāne
Baložu pilsētas bibliotēkas
informācijas speciāliste
  Drukāt