Metodisko materiālu skate pirmsskolas izglītības iestādē „Zvaigznīte”

 

Pirmskolas izglītības iestādē „Zvaigznīte’’ notika metodisko materiālu skate, kurai darbus bija sagatavojošas skolotājas no visām grupām, kā arī sporta, mūzikas skolotājas un logopēdes. Metodiskie darbi tika vērtēti pēc noteiktiem kritērijiem:
·       Satura
·       Praktiskā pielietojuma
·       Oriģinalitātes un radošuma
·       Noformējuma
·       Atbilstības izvēlētajam vecumposmam.
 
Labākie darbi tika izvirzīti metodisko materiālu skates otrajai kārtai.
 
Pirmajā kārtā labākos darbus izvērtēja skolotāju balsojumā.
Vislielāko punktu skaitu balsojumā ieguva didaktiskais uzskates un rotaļu materiāls „Kukaiņi.” Šo uzskates materiālu var pielietot visos vecuma posmos. Materiāls ir mīksts, patīkams bērnu rokai, košās krāsās. Kukaiņi ir mīlīgām sejiņām, kas bērnos izraisa labestību, mīlestību pret kukaiņiem. Materiālu var ļoti daudzpusīgi izmantot gan rotaļnodarbībās, gan teatralizētiem uzvedumiem u.c.
 
Otrajai metodisko materiālu skates kārtai tika izvirzīta arī matemātiski didaktiskā rotaļa, kura domāta sagatavošanas grupas bērniem. Ar rotaļas palīdzību bērni vingrinās sastādīt teksta uzdevumus verbāli un ar matemātiskām darbībām. Otrajā kārtā piedalīsies arī didaktiskā spēle par gadalaikiem, kas domāta vidējā vecumā bērniem. Ar gudrā zaķa palīdzību sagatavošanas grupas bērni var nostiprināt rakstīto burtu atpazīšanu un nosaukšanu, mazie cālēni palīdzēs bērniem jau no 2 gadu vecuma, krāsainie celiņi palīdzēs attīstīt sīko pirkstu muskulatūru un palīdzēs bērnam roku sagatavot rakstīšanai.To visu var aplūkot mūsu iestādes pirmsskolas skolotāju metodiskajos materiālos, kas būs redzami metodisko materiālu skates otrajā kārtā.
 
Paldies visām „Zvaigznītes” radošajām skolotājām par dalību skatē.
 
 
Pirmsskolas skolotāja Vita Karlsone
 
 
  Drukāt