Ķekavīzija- 2012.

 

30. martā Ķekavas Mūzikas skolā kā katru pavasari norisinājās nozīmīgs un plaši apmeklēts pasākums. Šoreiz- „Ķekavīzija 2012”. Tas bija kā alternatīva Eirovīzijai un iespēja izpausties mūzikas skolas jaunajiem komponistiem. Jāatzīst, ka jūtama bija arī 1. aprīļa ietekme.
 
Pasākumu, kā jau Eiro- Ķeka- vīzijā pieņemts, atklāja Eirovīzijas himna jaunās vijolnieces Melisas Osovskas sniegumā, ar tam sekojošu karsējgrupas „Nelūgtie viesi” temperamentīgo uzstāšanos ar repa elementiem. Grupas sastāvā- mūzikas skolas pedagogi un darbinieki, no kuriem viens otrs tā arī palika neatšifrēts.
 
Bet, protams, ka pasākuma lielākā jēga- audzēkņu radošā pašizpausme. Jauno komponistu Lindas Riekstas, Madaras Bemberes, Grētas Jumes, Lindas Šapeles, Ellas Elīzas Dumpes, Pētera Jukoņa un Kristīnes Pasekas jaundarbus aranžēja un iestudēja viņi paši saviem spēkiem, izpildījumam piesaistot skolas biedrus un priekšnesumus papildinot ar šova elementiem.
 
Koncerta izskaņa bija ne mazāk grandioza kā ieskaņa- gamelāna orķestris „Grabelāns” atskaņoja V.A.Mocarta „Mazās nakts mūzikas” ritma versiju. Pasākumu atraktīvi vadīja mūsu absolventi Jānis Šapelis, Marta Helēna Vanaga, Dāvis Timermanis, tā producente un galvenā virsvadītāja- skolotāja Kristīne Strupiša, konsultanti- Kaspars Zemītis un Kaspars Stankevičs, dekoratore- Gunta Klēģere.
 
Ķekavas Mūzikas skola
 
  Drukāt