Novadā viesojas Gostinas Mūzikas skolas audzēkņi un skolotāji

 

Turpinot sadraudzību starp Ķekavu un Gostinu (Polija), no 10.-12. aprīlim Ķekavas Mūzikas skolā viesojās Gostinas Mūzikas skolas audzēkņi un skolotāji.
 
Šīs tikai 3 dienas bija piesātinātas ar sauli, mūziku un latviešu viesmīlību. Polijas jaunie mūziķi tika uzņemti Ķekavas Mūzikas skolas audzēkņu ģimenēs un kopā gan muzicēja, gan atpūtās, gan arī ieguva daudz iespaidu un informācijas par Ķekavu un mūsu valsti.
 
Par Ķekavas novadu un izglītības iespējām Doles Tautas namā viesiem stāstīja Domes priekšsēdētāja vietnieks Juris Krūmiņš un Izglītības daļas vadītāja vietniece Linda Zaķe, ar muzeju un tā ekspozīcijām iepazīstināja muzeja vadītāja Ināra Rumbina, bet ev.lut. Doles-Ķekavas baznīcā jaunieši uzkāpa zvanu tornī, no kura paveras skaista Ķekavas panorāma.
 
Viesi devās vairākās ekskursijās uz Rīgu – pēc pastaigas pa Vecrīgu, apmeklēja Latvijas Operu, kur katrs varēja iejusties operas mākslinieka „ādā”, uzkāpjot uz skatuves, kā arī izstaigāt Baltā nama aizkulišu labirintus. Tā kā lielākā poļu grupas daļa bija puiši, ar lielu interesi tika apmeklēts Motormuzejs, kurā iepazīstināja ar dažādu „ braucamrīku” vēsturi un aizgājušo laiku slavenību automašīnām. Patīkami, ka tieši šajā laikā Motormuzejā bija skatāma Ķekavas Mākslas skolas izstāde. Grupa viesojās arī Polijas Republikas vēstniecībā Rīgā.
 
Bet, protams, svarīgākā tikšanās daļa bija muzicēšana un pieredzes apmaiņa. Polijas kolēģi apmeklēja mūsu nodarbības, kopīgi iestudējām orķestra skaņdarbus, kā arī „starptautisko” klavieru ansambli. Gostinas mūzikas skolā viena no tradīcijām bagātākajām specialitātēm ir ritmika, tāpēc īpaši interesanti bija vērot mūsu mazāko audzēkņu- sagatavošanas klases, azartisko kopdarbošanos ar pieredzes bagātajām poļu ritmikas grupas meitenēm. Poļu jaunie mūziķi šajās dienās sniedza 2 koncertus- Baložu vidusskolā un mūzikas skolā.
 
Koncertu „nagla” bija bigbends un ritmikas grupa. Pēc noslēguma koncerta Ķekavas un Gostinas jaunieši azartiski turpināja muzicēt neformālā gaisotnē, kas ir apliecinājums tam, ka pasākums ir izdevies!
 
 
 
Evita Ķelle
 
  Drukāt