Ķekavas vidusskolas deju kolektīvi Lietuvā

 

Laikā, kad daļai skolasbiedru jau sākušās vasaras brīvdienas, bet citiem – eksāmenu laiks, Ķekavas vidusskolas deju kolektīvi „Ķekaviņa” (3. – 4.klašu grupa) un „Šeku Reku” viesojās Klaipēdas Mūzikas un mākslas ģimnāzijā Klaipēdas pilsētas jubilejas ietvaros. Piektdien, 1.jūnijā agri no rīta devāmies ceļā, piestājām Krusta kalnā un pusdienlaikā ieradāmies Klaipēdā.
 
Pēc sātīgām pusdienām devāmies uz mēģinājumu Klaipēdas Pulksteņu muzeja pagalmā, kur arī notika koncerts. Vai jūs kādreiz esat gatavojušies koncertam muzeja zālē? Labi, ka tā bija sapulču zāle, kur bija tikai viens eksponāts – milzīgs grīdas pulkstenis, kuru daži no dejotājiem izmantoja, lai aiz tā paslēptos no citiem.
 
Mēģinājuma laikā brīžiem smidzināja smalks lietutiņš, taču koncerts „Viļņojošais trio” izdevās lielisks – pulksteņu muzeja pagalmā mazliet iespīdēja saulīte, jauku mūziku atskaņoja blakus esošās baznīcas zvani, dziedāja Klaipēdas Mūzikas un mākslas ģimnāzijas koris un spēlēja orķestris, dejoja viesu kolektīvs no Igaunijas un mēs no Ķekavas. Noslēguma deju īsā mēģinājumā ar triju valstu – Latvijas, Lietuvas un Igaunijas – skolēnu līdzdalību sacerējusi mūsu skolotāja Irisa Gaile. Izskatījās iespaidīgi!
 
Nakti pavadījām ģimnāzijas kopmītnēs, kas bija lielisks piedzīvojums – pļāpāt ar draugiem līdz rīta ausmai, arī drusciņ pablēņoties…, jo, kā sprieda skolotājas – līdz četriem rītā viņi vēl neguļ, bet pēc sešiem rītā viņi vairs neguļ.
 
Sestdien, 2.jūnijā atvadījāmies no viesmīlīgajām naktsmājām un devāmies ekskursijā uz Kuršu kāpu. Mums līdzi bija fantastiska gide Zaiga, kas stāstīja teikas un pasakas, apmeklējām Raganu kalnu un Baltijas tuksnesi Kuršu kāpu, vērojām jūras kraukļu jeb kormorānu ligzdas (sajūta kā īstā brīvdabas zoodārzā), un atceļā, protams, neiztrūkstošais lielveikala apmeklējums, jo kā gan ceļojums bez iepirkšanās. Vissirsnīgākais paldies jaukajam un atsaucīgajam šoferītim Mārim!
 
Lai gan šajā ceļojumā krietni nosalām, tomēr bija daudz jauku brīžu, kā arī brīnišķīga iespēja iepazīt kaimiņzemi Lietuvu ne vien pa autobusa logu, bet arī klātienē, un citām acīm paraudzīties uz skolas un klases biedriem. Ceram šādu koncertceļojumu tradīciju turpināt!
 
Teksts – Daina Plūme
 
foto – Regīna Eihmane
 
  Drukāt