Pēdējā iespēja pieteikties starptautiskai ekspedīcijai „Eldorado 2012”

  

Jau sesto gadu pēc kārtas Sabiedriskā labuma biedrība „Vārti ģimenei” organizē starptautisku ekspedīciju Pāvilostas novada mežos. „Eldorado 2012” ir iespēja piedalīties ikvienam jaunietim no 14 līdz 25 gadiem, no visas Latvijas. Starptautiskā ekspedīcija notiks laika periodā no 4. līdz 11.augustam Pāvilostas novada „Lejās”. Pieteikšanās termiņš līdz 18. jūlijam!
 
 Katru gadu vasaras otrajā pusē Pāvilostas novada „Lejās” tiekas jaunieši no visas pasaules, lai kopīgi dotos mežonīgā ekspedīcijā, mācītos jaunas prasmes, darītu labos darbus un pieaugtu fiziskajā garā. „Eldorado” ir viena no retajām vasaras skolām Latvijā, kurā piekopj āra dzīvi un izdzīvošanas mākslu – tas nozīmē – dzīvošanu pašu veidotās apmetnēs, ēdienu gatavošanu pavarda dūmos un pārtikas ieguvi no pašiem pirmsākumiem (kazas slaukšana, piena mašīnēšana, siera gatavošana u.tml.).
 
Vasaras skola ir lieliska iespēja jauniešiem pavadīt laiku ārpus pilsētas ikdienas - brīvā dabā bez modernām tehnoloģijām, pilnveidot savas angļu valodas zināšanas starptautiskā vidē un gūt jaunus iespaidus un zināšanas.
 
Šogad viena no ekspedīcijas brīvprātīgajām ir Indijas starptautiskās programmas „Award” līdere Kanika Issar, kura jau ieradusies Latvijā un aktīvi darbojas, lai sagādātu „Eldorado” dalībniekiem daudz pārsteigumu. Kanika dalās iespaidos par nokļūšanu Latvijā: "Ar jauniešiem no Latvijas iepazinos 2009. gadā „Award” nometnē Krievijā. Vēlāk sazinoties ar viņiem, man pavērās brīnišķīga iespēja Latvijā strādāt brīvprātīgajā darbā. Uz Latviju pirmoreiz vēlējos nokļūt 2010.gadā uz „Eldorado 2010”, bet vīzu vēstniecība izsniedza tikai divas dienas pēc vasaras skolas sākšanās. Šobrīd esmu Latvijā jau mēnesi un ļoti priecājos par uzņemšanu un viesmīlību. Esmu priecīga par iespēju organizēt „Eldorado 2012” un ekspedīcijas laikā dalīties ar jauniešiem pieredzē un zināšanās par savu valsti un programmas „Award” īstenošanu Indijā.” Ar pilnu Kanikas Issar interviju var iepazīties mūsu mājas lapā www.vartigimenei.lv.
 
Pirmo reizi ekspedīcija būs 8 dienas, kurās dalībnieki sportos, iepazīs ūdens tūrismu, dejos dažādu tautu dejas, komunicēs dalībvalstu valodās, baudīs dažādu kultūru virtuves, gatavosies lielajam izaicinājumam – divu dienu ekspedīcijai un veiks „mini ekspedīciju”. Dalībnieki varēs ievingrināt roku arī latviešu sētas aktivitātēs, piemēram, siera siešanā, pīšanā, seno mūzikas instrumentu veidošanā, u.c
 
Pieteikuma anketa un plašāka informācija: www.vartigimenei.lvwww.draugiem.lv/vartigimenei vai www.twitter.com/VartiGimenei.
 
 
Pasākumu atbalsta Fazer maiznīca Druva.
         
Jautājumu gadījumā raksti info@vartigimenei.lv vai zvani 25984069 – Ināra, 28856747 – Madara.
 
 

 

  Drukāt