Informē par pedagogu projekta rezultātiem

 

 

Ķekavas novada skolotāju godināšanas pasākuma laikā, 5. oktobrī, Eiropas Sociālā fonda (ESF) projekta „Pedagogu konkurētspējas veicināšana izglītības sistēmas optimizācijas apstākļos” koordinatore Aija Āre informēja klātesošos, ka tieši šajā dienā noslēdzās arī minētais pedagogu projekts.

 

Viņa pateicās visiem tiem pedagogiem, kas iesaistījās projektā un izmantoja tā sniegtās iespējas, lai iegūtu jaunu vai paaugstinātu esošo kvalifikāciju. „Projekts ir bijis lieliska iespēja izglītības speciālistiem paplašināt savu zināšanu apvāršņus gan teorētiskā, gan praktiskā darbībā, iepazīt un vērot kolēģu labās prakses piemērus dažādos semināros un atklātajās mācību stundās.”
 
 
 
A.Āre norādīja, ka ESF projekta aktivitātēs trīs gadu laikā kopumā piedalījies 161 Ķekavas novada pedagogs, no tiem daudzi pat iesaistījušies vairakkārt (kā to pieļāva projekta nosacījumi), iegūstot divas kvalitātes pakāpes. Līdz ar to projekta ietvaros 216 gadījumos pedagogi paaugstinājuši savu profesionalitāti (14 - 1. pakāpi, 109 - 2. pakāpi, 80 - 3. pakāpi, 13 - 4. pakāpi), iegūstot kvalitātes pakāpi, bet 15 gadījumos - jaunu kvalifikāciju.
 
 
Skolotāju sumināšanas pasākuma ietvaros svinīgi tika pasniegti apliecinājumi 13 novada pedagogiem par iegūto 4. pedagogu profesionālās darbības kvalitātes pakāpi. 
 
 
 
Atgādinām, ka, darbojoties ESF projekta Pedagogu konkurētspējas veicināšana izglītības sistēmas optimizācijas apstākļos, visi dalībnieki no ESF četrus mēnešus saņēma ik mēneša stipendiju vai mērķstipendiju 100 latus, kā arī tika apmaksātas mācības kvalifikācijas paaugstināšanai. Mērķstipeddijās un stipendijās Ķekavas novada pedagogi šo trīs gadu laikā kopumā saņēmuši atbalstu 92 400 latu apmērā un 3000 latus -  par mācībām.
 
 
 
Eiropas sociālā fonda darbības programmas „Cilvēkresursi un nodarbinātība” papildinājuma 1.2.2.1.5.apakšaktivitātes „Pedagogu konkurētspējas veicināšana izglītības sistēmas optimizācijas apstākļos”
Līguma Nr.2009/0196/1DP/1.2.1.5/09/IPIA/VIAA/001
  Drukāt