IEPAZĪSTI PASAULI EKSPERIMENTĒJOT

 

Maza bērna interese izpaužas dziļi
emocionālā attieksmē pret apkārtējo vidi,
 neremdināmā vēlmē uzzinot nezināmo, priekā
par atklājumu aizvien pieaugošā zinātkārē.
(A.Ļubļinska)
 
2013.gada 23.janvārī pirmsskolas izglītības iestāde ,,Avotiņš” Konsultatīvā kabineta ietvaros organizēja konsultatīvu pasākumu aukļu pakalpojumu sniedzējiem un citiem interesentiem, kā veikt dažādus eksperimentus mājas apstākļos ar pieejamiem dabas materiāliem.
 
 
Praktiski darbojoties aktivitāšu centros, ar rotaļu palīdzību bērni, auklītes, skolotājas un citi dalībnieki sadarbībā ar skolotāju Ivetu Griķi veica eksperimentus ar ūdeni, smiltīm, krāsām un dažādiem dabas materiāliem.
 
 
Praktiskā darbībā pētīja ūdens īpašības, saklausīja ūdens skaņas, kā arī guva zināšanas par jēdzieniem - grimšana, peldēšana virs ūdens u.c.
 
 
Visiem bija iespēja zīmēt smiltīs un noskaidrot to īpašības. Mikroskopā pētīja koku lapu struktūru, stikla akmentiņus un citus dabas materiālus.
 
 
Ņemsim vērā, ka pirmsskolas vecumā bērna vispusīgajā attīstībā nozīmīga loma ir sensorajām spējām, caur sajūtām bērnā veidojas priekšstats par apkārtējās pasaules izzināšanu. Pieaugušo uzdevums ir veicināt bērnam matemātiskās, zinātniskās domāšanas attīstību, kā arī fizisko, emocionālo un sociālo prasmju attīstību.
 
 
Pateicamies aukļu pakalpojumu sniedzējiem un visiem dalībniekiem par izrādīto interesi un ceram uz veiksmīgu turpmāko sadarbību.
 
 
 
Izglītības metodiķe Silvija Riekstiņa
  Drukāt