Ķekavas vidusskolēni viesojas Eiropas Savienības mājā, Rīgā

 2013. gada 5. februārī Ķekavas vidusskolas 10. klases skolēni, klases audzinātāja Velta Volosovska un vēstures skolotāja Anita Tenisa apmeklēja Eiropas Savienības (ES) māju Rīgā. Vizītes mērķis bija uzzināt vairāk par Eiropas Savienību, Eiropas Parlamentu un citām ES institūcijām.

 

ES mājas darbinieki skolēniem bija noorganizējuši ļoti saturīgu un interesantu programmu. Kopumā noklausījāmies trīs lekcijas: „Eiropas Komisija – jauniešiem piedāvātās iespējas”, „Jauniešu iespējas Eiropas Parlamentā” un „Latvijas ceļš uz eiro”.
 
 
Katram skolēnam ES mājas darbinieki bija sagatavojuši informatīvo materiālu mapīti. Arī lekcijas bija veidotas tā, lai tas būtu interesanti jauniešiem un vairāk akcentētu tās iespējas, ko Eiropas Savienība piedāvā tieši jauniešiem.Pasākums bija lieliski sagatavots un interesants.
 
 
 Prieks par to, ka arī Ķekavas vidusskolas 10. klases skolēni ir zinoši un labi orientējās dažādos ar ES saistītos jautājumos. Skolēni aktīvi uzdeva jautājumus un labi atbildēja uz lektoru uzdotajiem jautājumiem. Esmu pārliecināta, ka pēc šīs vizītes skolēni apzināsies un arī izmantos dažādās iespējas, kuras mums piedāvā ES.
 
 
 Liels paldies ES mājas darbiniekiem par labi sagatavoto pasākumu un cieņpilno attieksmi pret skolēniem. Paldies Ķekavas novada pašvaldībai, kura atbalstīja ar transportu, paldies Ķekavas vidusskolas administrācijai, kura atļauj šādus ārpusskolas pasākumus. Un vislielākais paldies zinātkārajiem un jaukajiem 10. klase skolēniem un viņu audzinātājai. Mēs visi uzskatām, ka vizīte būs tikai aizsākums kādam citam ar ES saistītam pasākumam. Tā kā 2013. gads ir Eiropas pilsoņa gads, tad mēģināsim šo ideju popularizēt savā skolā un Ķekavā.
                     
 Vēstures skolotāja Anita Tenisa 
  Drukāt