Ķekavas vidusskolas vokālajam ansamblim „Rasa ” ļoti veiksmīgi aizvadīta konkursa "Balsis" pirmā kārta (2013.g.)

26. februārī, Salaspils Kultūras namā „Rīgava” notika Salaspils, Ķekavas un Olaines novadu izglītības iestāžu vokālās mūzikas konkurss „Balsis” 1.kārta. Tajā dalību ņēma 18 vokālie ansambļi, trijās vecuma grupās.

Konkursa mērķis ir, stiprināt bērnos un jauniešos nacionālo identitāti, popularizēt tradīcijas, padziļināt viņu zināšanas par latviešu tautas dziesmām ar tematiku "Mana dzimtā zeme, sēta, māja, ģimene" un sekmēt vokālo ansambļu repertuāra apguvi, kā arī attīstīt un pilnveidot mazo mūzikas kolektīvu muzicēšanas tradīcijas.

Ķekavas vidusskolas vokālais ansamblis „Rasa” šajā konkursā ieguva 1. pakāpi un ceļazīmi uz 2. kārtu, kas norisināsies vēsturiskajā novadā - Jelgavā 8.martā, savukārt 3. kārta, kas būs fināla konkurss, notiks 27. aprīlī Bērnu un jauniešu centrā "Laimīte", Rīgā. Uz fināla konkursu vērtēšanas komisija izvirzīs labākos vokālos ansambļus, kuri 2. kārtā saņems 1. pakāpes augstāko punktu skaitu.

Īpašu paldies gribu teikt ansambļa dalībniecei Ķekavas vidusskolas 10.klases skolniecei Elīzai Ellai Dumpei, par izcilu latviešu tautasdziesmas „Meita gāja uz avotu” apdari, kuru mēs kā pirmatskaņojumu izpildījām šajā konkursā. Mīļš paldies katrai no ansambļa dalībniecei Eleonorai Matulei, Elīzai Ellai Dumpei, Evitai Kalniņai, Katei Damaltei, Katrīnei Žukai, Dagmārai Martai Alksnītei, Signijai Gūtmanei un Beātei Dūdumai, kā arī meiteņu mīļajiem vecākiem un skolas vadībai un skolotājiem, kuri vienmēr ir bijuši mūsu lielākais atbalsts.

 

Ķekavas vidusskolas vokālā ansambļa „Rasa” vadītāja,

vokālais pedagogs un mūzikas skolotāja

Dace Bula

  Drukāt