Ķekavas novada Auklīšu dienestā vairāk kā 70 aukles

Šobrīd pašvaldības Izglītības daļas izveidotajā datu bāzē reģistrējušās vairāk nekā 70 personas, un dati tiek regulāri atjaunoti. Liela daļa reģistrēto auklīšu ir saņēmušas kvalifikāciju apliecinošu sertifikātu, pirms tam piedaloties Ķekavas novada pašvaldības rīkotajās apmācībās 158 stundu apjomā par dažādām ar šo darbu saistītām tēmām. Pašu skoloto auklīšu skaits ir iepriecinošs – 67.

Tomēr datu bāzē iespējams reģistrēties arī personām, kas ieguvušas nepieciešamās zināšanas citur un vēlas piedāvāt savus pakalpojumus potenciālajiem interesentiem. Visa informācija pieejama Ķekavas novada pašvaldības interneta vietnē www.kekavasnovads.lv sadaļā Izglītība.

Šobrīd reģistrētās aukles ģimenēm piedāvā plašas un daudzveidīgas izvēles iespējas – atrast atbilstošu kandidātu, kas runā ne tikai latviešu un krievu, bet pat lietuviešu un igauņu valodās, piemeklēt vistuvāk dzīves vietai atrodošos aukli, arī piemērotāko iepriekšējas pieredzes un interešu ziņā. Ir auklītes, kuras pieskata vairākus bērnus un palīdz apgūt mazuļiem sociālās iemaņas, ir tādas, kas uzņemas rūpes par vienu bērnu un var nodrošināt nedalītu uzmanību. Pastāv iespēja piemeklēt auklīti arī mazuļiem ar nepieciešamību pēc īpaša uztura, piemēram, celiakijas gadījumā.

Ģimeņu izvēlei savus pakalpojumus piedāvā mājas dārziņi un bērnu dienas centri, kā arī, tā saucamās, SOS auklītes, kas pieskata bērnus pēc darba laika un brīvdienās. Apmeklējot auklīšu datu bāzi, ikviens vecāks var piemeklēt atbilstošāko sev un savam mazulim, kā arī iegūt papildus informāciju par izvēlēto kandidātu.

Izglītības daļas speciālisti atgādina, ka novadā deklarētām ģimenēm pastāv iespēja saņemt pašvaldības līdzfinansējumu 118,70 latu apmērā auklītes algošanai uz pilnu darba dienu, ja bērnam, kas sasniedzis pusotra gada vecumu, nav vietas pašvaldības bērnu dārzā. Šo iespēju izmanto daudz ģimeņu un atzīst, ka tas ir liels finansiāls atbalsts.

Kā viens no piemēriem minams fakts, ka novada pašvaldība piešķīrusi palīgu bērnu aprūpēšanai kādai ģimenei Ķekavā, kurā aug trīnīši! Nenoliedzami trīs mazuļi ir ne vien trīskāršs prieks, bet arī trīskāršas rūpes. Tomēr ar pašvaldības atbalstu šajā ģimenē jaunajiem vecākiem ikdiena ir krietni atvieglota.

Ģimenes, kurās aug atvasītes, bet pagaidām nav cerības uz vietu bērnu dārzā, aicinātas izmantot šo iespēju - atrast savam mazulim profesionālu pieskatītāju un saņemt finansiālu atbalstu no pašvaldības budžeta.

  Drukāt