Mazo vokālistu konkurss “Cālis 2013”

 

 

26.martā norisinājās mazo vokālistu konkurss „Cālis - 2013”, kurā piedalījās visas Ķekavas novada pirmsskolas izglītības iestādes. No katra bērnudārza finālam tika izvirzīti 6 pārstāvji. Kopā konkursā skanēja 24 priekšnesumi, šogad pasākums noritēja PII „Bitīte”.

Dziesmu skanējumu vērtēja četri burvīgi eksperti: PII „Avotiņš” vadītāja Baiba Jurisone, PII „Ieviņa” vadītāja Biruta Jokste, Baložu vidusskolas bērnudārza grupiņas skolotāja Tatjana Tararuja un PII „Bitīte vadītāja Inese Sloka.

Lai mazajiem dziedātājiem būtu drošāk spert soli uz skatuves, viņus uzmundrināja prātīgais Gailis (skolotāja Līga) un draiskais Cālēns (skolotāja palīgs Zane). Šie personāži īpaši izcēlās ar savām aktivitātēm un savās draiskulībās iesaistīja ne tikai mazos vokālistus un skatītājus, bet arī žūriju.

Savukārt jaunie vokālisti lika lietā visu savu šarmu, lai apburtu žūriju. Tika rūpīgi pārdomāts skatuves tēls, krāšņie tērpi, kā arī piemeklēti dažādi atribūti. Dalībniekos bija vērojama apbrīnojama drosme un talants, jo katra uzstāšanās atklāja jaunas, pozitīvas emocijas.

Krāšņāku un daudzveidīgāku konkursa gaitu padarīja arī atbalstītāji -  PII „Bitīte” tautu deju kolektīvs ar raitiem deju soļiem.

Žūrijas apspriedes laikā bērnus jautrās rotaļās aicināja mūzikas skolotāja Kristīne un Cālēns ar Gaili.

Žūrijai nācās piepūlēties, jo visas balstiņas bija skanīgas un īpašas, tāpēc uzvarētāji izrādījās visi dalībnieki. Ikvienam mazajam dziedātājam tika piešķirta kāda no nominācijām: drosmīgākais, nopietnākais, krāsainākais, smaidīgākais u.c. Par paveikto darbiņu visi bērni saņēma piemiņas balvas.

Īpašs paldies par uzņēmību un pacietību mūzikas pedagogiem, kas sagatavoja mazos dziedātājus konkursam.

Paldies arī vecākiem par talantīgajiem bērniem un sadarbību gatavojot bērnus pasākumam.

Paldies skatītājiem par uzmundrinošajiem aplausiem un smaidu acīs, kas palīdzēja mazajiem konkursantiem justies pārliecinošāk.

Liels paldies pasākuma vadītājām, kuras kopā ar bērniem draiskojās un spēlējās, padarot koncertu, jaukāku un jautrāku.

Paldies žūrijai par pareizi pieņemto lēmumu, jo zināms, ka „VIENMĒR UZVAR DRAUDZĪBA”!

 

 

PII „Bitīte” skolotāja

Sanita Ancveire-Auziņa

 

  Drukāt