TEĀTRA IZRĀDES BĒRNIEM

 

 

Ķekavas novada pirmsskolas pedagogi šajā mācību gadā iestudēja izrādes bērniem. Laika posmā no 18 – 28. martam, atzīmējot Teātra dienu, tās tika izrādītas visās novada pirmsskolas izglītības iestādēs.

PII „Avotiņš” iestudēto mūziklu Ziemassvētku noskaņās bērni noskatījās jau janvārī. Savukārt martā, ar muzikālu izrādi „Kazlēni un vilks”, viesizrādēs devās

 PII „Zvaigznīte” kolektīvs. Bērni ar patiesu interesi sekoja izrādes spraigajam sižetam, no sirds pārdzīvoja par kazlēniņiem un emocionāli reaģēja uz negantā vilka palaidnībām.

 Viesizrādes turpināja PII „Ieviņa” kolektīvs ar ironisku pasaku „Kas man par to būs?”. Lai arī izrāde bija jautra, muzikāla, ar modernām reklāmas pauzēm, kas sasmīdināja pat citkārt tik nopietnos pedagogus, tā tomēr rosināja bērnus aizdomāties par tādām vērtībām kā draudzība, izpalīdzība, sirsnīgums.

Viesizrāžu maratonu noslēdza PII „Bitīte” ar mūsdienīgu un vizuāli košu izrādi „Drošsirdes ceļojums”. Šīs izrādes „rozīnīte” bija multfilmu varoņi, kas veidoja dialogu ar bērniem un aktīvā līdzdarbošanās mūsdienīgos mūzikas ritmos.

Paldies visiem aktieriem, režisoriem, iestāžu vadītājām un kolēģiem, kas atbalstīja un palīdzēja tapt šīm lieliskajām izrādēm!

Iespējams, ka ir aizsākusies jauna, interesanta tradīcija.

 

Pirmsskolas MA vadītāja

Dz.Elksnīte

 

  Drukāt