Ķekavas novada jauniešu simfoniskajam orķestrim – lielisks sniegums konkursā MUSICA DA CAMERA

13. martā Ogres Mūzikas skolā izskanēja Latvijas mūzikas skolu stīgu ansambļu un stīgu orķestru konkurss MUSICA DA CAMERA 2013, kuru organizēja Latvijas Mūzikas izglītības iestāžu asociācija, atbalstīja Valsts kultūrkapitāla fonds un Ogres Mūzikas skola.

Konkursā piedalījās 23 skolas no visas valsts, 26 dažādi ansambļi un 8 stīgu orķestri. Sevišķi bagātīgi pārstāvēts bija Vidzemes reģions.

Spēcīgā konkurencē par mata tiesu piekāpjoties Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas stīgu orķestrim, augsto otro vietu izcīnīja Ķekavas novada jauniešu simfoniskais orķestris (stīgu sastāvs), kas speciāli konkursam sagatavoja īpašu un niansēm bagātu programmu. Ieguldītais darbs atnesa augļus, orķestra stiprā puse bija tieši izpildījuma daudzveidība un krāsainība, kas izkopta un attīstīta tieši pēdējā sezonā, iestudējot dažādu mūzikas stilu koncertprogrammas. Kā veiksmīgu pienesumu orķestra mākslinieciskajai izaugsmei noteikti ir jāatzīmē pagājušo ziemassvētku koncertsērija ar dziedātāju Anmary, kas deva iespēju jaunajiem mūziķiem atklāt jaunus apvāršņus, muzicējot nosacīti neakadēmiskā vidē, tomēr saglabājot uzstādījumu tiekties pēc visaugstākās izpildījuma kvalitātes.

Konkursa skolu dalībnieku kuplais skaits liecināja par skolu ieinteresētību pasākumā un konkurss patīkami pārsteidza ar kolektīvu sagatavotību, augstu izpildījuma profesionalitāti un interesantu, pārdomātu repertuāru.

 

Ķekavas novada jauniešu simfoniskā orķestra mākslinieciskais vadītājs.

Pēteris Plūme

 

Konkursa protokols

 

  Drukāt