Pašvaldība līdzfinansē septiņas vasaras nometnes bērniem

Jau trešo gadu Ķekavas novada pašvaldībā tika izsludināts atklātais konkurss bērnu un jauniešu vasaras nometņu projektiem.

Konkursa mērķis ir noteikt Ķekavas novadā deklarētajiem bērniem un jauniešiem piemērotākos un atbilstošākos vasaras nometņu projektu pieteikumus, veicināt un atbalstīt izglītības iestāžu, pašvaldības institūciju un sabiedrisko organizāciju un citu juridisku personu iniciatīvu bērnu un jauniešu vasaras nometņu projektu izstrādē un realizācijā vasaras periodā.

Kopumā šim mērķim pašvaldības budžetā tika ieplānoti 7000 lati.

Projekta mērķauditorija ir bērni un jaunieši ir vecumā no 7 līdz 18 gadiem, kas ir Ķekavas novada izglītības iestāžu audzēkņi vai Ķekavas novadā deklarētie iedzīvotāji.

Iesniegtos projektus par nometņu organizēšanu vērtēja Ķekavas novada bērnu un jauniešu vasaras nometņu projekta konkursa izvērtēšanas komisija - Izglītības daļas vadītājs Vitolds Krieviņš, galvenā speciālistes Aija Āre un Vera Kļaviņa, juriste Ilga Viegliņa, klientu apkalpošanas speciāliste Iveta Skodžus (rīkojums Nr. 1-21/13/102).

 Kopumā konkursam tika iesniegti septiņi projektu pieteikumi no:

1)       biedrības Solis tuvāk,

2)       nodibinājuma Ģimenes Izglītības Fonds,

3)       Ķekavas novada pašvaldības kultūras aģentūras,

4)       biedrības Aktīvai Ķekavai,

5)       biedrības Daugmales skolai,

6)       SIA Gaismas tilts,

7)       biedrības Futbola skola METTA.

 

Atbalstīti tika visi iesniegtie projekti.

Projekta iesniedzējs

Pašvaldības līdzfinansējums projektam (Ls)

Biedrība Solis tuvāk

1612,00

Nodibinājums Ģimenes Izglītības Fonds

300,00

Ķekavas novada pašvaldības kultūras aģentūra

960,00

Biedrība Aktīvai Ķekavai

960,00

Biedrība Daugmales skolai

480,00

SIA Gaismas tilts projekta pieteikums

1344,00

Biedrība Futbola skola METTA

1344,00

 

Lai pieteiktu bērnu un jauniešu dalību nometnēs, interesentus lūdzam sazināties ar projektu īstenotājiem.



Noderīgi!

Kas jāzina vecākiem par bērnu un jauniešu vasaras nometnēm

 

Saskaņā ar Ministru Kabineta noteikumiem Nr. 981 nometnes vadītājs slēdz rakstisku līgumu ar dalībnieka vecākiem vai likumisko pārstāvi par bērna uzņemšanu nometnē. Slēdzot līgumu, likumiskais pārstāvis vai vecāki iesniedz anketu, kurā norādīts: dati par bērnu, vecāku kontakttālrunis, bērna peldētprasme un cita būtiska informācija par dalībnieku. Līgums starp bērna vecākiem un nometnes organizatoriem ir jāslēdz obligāti.

Vecākiem noteikti jāinformē nometnes vadītājs, ja bērnam ir kādas veselības problēmas, bailes no ūdens, komunikācijas grūtības – lai izvairītos no nepatīkamām situācijām, kuru pamatā ir informācijas trūkums par bērnu. Vecākiem jāzina, ka nometnes vadītājs šo informāciju nevienam neizplata un tā ir nepieciešama vienīgi bērna interesēs.

Vecāku pienākums ir iesniegt nometnes organizatoriem izziņu par bērna veselības stāvokli. Šādu izziņu sagatavo un izsniedz ģimenes ārsts. Pieprasot izziņu, vecākiem jāinformē ģimenes ārsts, ka tā ir nepieciešama nometnei, lai ārsts varētu veikt visas vajadzīgās pārbaudes un atzīmes. Savukārt, ja vecāki vēlas pārliecināties par to, kā bērni tiks ēdināti, Pārtikas veterinārā dienesta speciālisti iesaka vērsties pie nometnes vadītāja un lūgt informāciju par plānoto ēdienkarti un uztura atbilstību veselīga uztura ieteikumiem.

 

Ieteikumi vecākiem

  • Rūpīgi izvērtējiet, uz kādu nometni bērnu laist – dienas vai diennakts, ar dzīvošanu telpās vai teltīs; noteikti ņemiet vērā bērna vecumu un gatavību uz kādu laiku šķirties no ģimenes.
  • Noskaidrojiet ne vien nometnes programmu, bet arī tās filozofiju un dziļāko jēgu. 
  • Ja nometne pastāv jau vairākus gadus, interesējieties par atsauksmēm. 
  • Rūpīgi izlasiet līgumu ar nometnes organizatoru un droši uzdodiet neskaidros jautājumus.
  • Uzmanīgi iepazīstieties ar nometnes iekšējās kārtības noteikumiem.
  • Pirms izvēlaties nometni, apzinieties motivāciju un mērķi un noskaidrojiet bērna intereses un viedokli, lai brīvdienas padarītu par skaistu vasaras piedzīvojumu.


Plānotās aktivitātes 2012./2013.mācību gada skolēnu vasaras brīvlaikā skatīt šeit

 

 Aija Āre,

Izglītības daļas galvenā speciāliste izglītības jautājumos

 

  Drukāt