Drošības dēļ aicina vecākus pieskatīt bērnus vasaras brīvlaikā

Vasaras brīvlaikā bērniem ir daudz vairāk brīvā laika un nav skolotāju uzraudzība, tādēļ Reģionālā pašvaldības policijas darbinieki aicina vecākus pastiprināti sekot līdzi bērnu gaitām.

 

Drošības nolūkos vecākiem nepieciešams iegūt informāciju, ar ko viņu bērni satiekas, pie kā ciemojas, kā arī pārrunāt ar savām atvasēm par drošību pie ūdenstilpnēm, parkos un pagalmos. Bērniem jāatgādina par to, ka pamesti nami, jaunbūves, sveši pagalmi, smilšu karjeras ir ļoti bīstamas vietas, lai spēlētos. Tāpat jāpārrunā par drošību uz ūdens, atgādinot, ka peldēties ieteicams tikai un vienīgi pazīstamās un drošās peldvietās, aizliegts peldēties bez vecāku uzraudzības, nedrīkst būt pārgalvīgiem uz ūdens, kā arī neatstāt bez uzmanības savas pludmalē atstātas mantas.

 

Reģionālās pašvaldības policijas darbinieki uzsver, ka vecākiem ir vēlreiz jāpārrunā ar bērniem arī par to, ka no māju pagalmiem jaunākie bērni drīkst iziet tikai ar vecāku atļauju, jāatgādina arī satiksmes noteikumi, braucot ar velosipēdu, skrituļslidām, skrituļdēļiem, un par ķiveru un locītavu aizsargu lietošanu.

 

Skolēniem Reģionālā pašvaldības policija ir atvērta ne tikai mācību gada laikā, bet arī vasaras brīvlaikā. Ir iespējams pieteikt ekskursijas un informatīvas lekcijas policijā, Gaismas ielā 19, k.9, Ķekavā, vien iepriekš jāvienojas par laiku, zvanot nepilngadīgo lietu galvenaja inspektorei pa tālruni 67936065.

 

Reģionālās pašvaldības policijas darbinieki ir gatavi velreiz pastāstīt dažādas tēmas par drošību, par to, ka pamesti nami, jaunbūves, sveši pagalmi ir ļoti bīstami. Izskaidrot to, ka uz ielas nevajag demonstrēt vērtīgas mantas (mobilais telefons, pulkstenis, maks), gan to, kāpēc svešu cilvēku nedrīkst ielaist dzīvesvietā, ja vecāku nav mājās. Tāpat pastāstīsim, ka nedrīkst peldēties svešās vietās, ka vislabāk to darīt teritorijās, kuras peldēties ir atļauts, un pieaugušo klātbūtnē.

 

Reģionālā pašvaldības policija vecākus aicina sargāt savas atvases!

Ķekavas novada pašvaldība

31.07.2013.

  Drukāt