Iepazīsti jaunatnes centra jaunās ēkas projektu

25. jūlija Ķekavas novada domes sēdē deputāti tika iepazīstināti ar Ķekavas novada jaunatnes iniciatīvu centra jaunās ēkas idejisko skiču projektu (metu). 

 

Projekta ietvaros Jaunatnes iniciatīvu centra vajadzībām paredzēts pārbūvēt Ķekavā 100 gadus veco šķūni blakus, tā dēvētajai, mazajai skoliņai, Skolas ielā 2, kā arī vienā no ēkas daļām iekļaut garderobes, dušas, tualetes un inventāra novietošanas telpas līdzās esošā stadiona vajadzībām. 

 

Jaunatnes iniciatīvu centra darbības nodrošināšanai pārbūves rezultātā tiks izveidotas četras atsevišķas telpas - pasākumu un konferenču telpa, nodarbību telpa, kabnets darbiniekiem un lielā nodarbību telpa ar nakšņošanas iespējām jauniešu projektu ietvaros. Paredzēts, ka jaunā ēka būs pieejama ne tikai jauniešiem, bet arī senioriem, nevalstiskajām organizācijām, kā arī citiem interesentiem.

 

Līdz šim norisinājies darbs kopā ar arhitektu Juri Pogu, kurš veidojis ideju vizualizāciju ne tikai ēkai, bet arī apkārtnes labiekārtošanai ap ēku kompleksu. Vizuālās idejas viena no galvenajām domām - saglabāt vecā šķūņa mūra daļas, kas ir vēsturisks mantojums no mūsu pagātnes. Kaut gan šiem mūriem nav izteikta vēstures pieminekļa statusa, tomēr idejas īstenošanas rezultātā maza daļiņa vēstures tiks apvienota mūsdienīgā un gaumīgā celtnē.

 

Šobrīd ideju projekts tiek nodots novada iedzīvotājiem, lai iepazītos ar vizualizētajām idejām, kā arī iedzīvotāji tiek aicināti izteikt savus priekšlikumus projekta īstenošanai, lai visi kopā šo projektu īstenotu kā saistošu un patīkamu gan novada iedzīvotājiem, gan viesiem.

 

Ar projektu metu var iepazīties pašvaldības ēkā (Ķekavā, Gaismas ielā 19, k. 9) -  klientu apkalpošanas centrā vai 14. kabinetā. Priekšlikumus var iesūtīt līdz 18. augustam uz e-pastu novads@kekava.lv vai personīgi ierodoties Attīstības daļā (14. kab.).

 

Linda Vaškevica

31.07.2013.

  Drukāt