Noslēdzies projekts „Tu vari!”

 

Draudzība, smaids, līdzi jušana, sapratne, atbalsts, prieka asaras- tās ir emocijas, kuras Ķekavas novada jaunieši piedzīvoja projekta „Tu vari!” laikā visas vasaras garumā dzīvnieku patversmē „Mežavairogi”.

 

Projekta  ietvaros  jaunieši ne tikai iesaistījās brīvprātīgo darbā dzīvnieku patversmē ik piektdienu, bet tikās arī ar psihoterapeiti, kura palīdzēja jauniešiem labāk izprast pašiem sevi, savus vienaudžus un apjaust, ka dzīve ir vērtība, kuru ir jāzimanto darot labu, nevis to izniekojot.

 

Projekta laikā novadā izvietotas arī divas foto izstādes - Jaunatnes iniciatīvu centra logā un Baložu pilsētas pārvaldē, pēc kuru izvietošanas, kā stāsta „Mežvairogu” saimnieki, iedzīvotāju interese par suņu adopciju vairojusies un jau pirmajā nedēļa pēc bilžu izvietošanas no patversmes uz jaunām mājām aizbraukuši astoņi suņi.

 

Projekta noslēguma pasākumā 31. augustā jaunieši demonstrēja savas prasmes „Suņu paklausības rallijā”, kur jaunietim bija jāliek sunim laideni iet pie pavadas to neraujot, jāizpilda komanda „sēdēt!” un jāpārvar šķēršļu josla. Apkopojot rezultātus trešo vietu sacensībās ieguva Sintija Markeviča ar suni Lola, otro vietu ieņēma Liāna Augšpule ar suni Džīna, un labāko sniegumu un kontaktu ar suni parādīja Ņikita Borščakovs ar suni Berimors, iegūstot, godpilno pirmo vietu. Visi jaunieši saņēma  atzinību par dalību projektā, kā arī 2014. gada kalendārus, kuros redzamas bildes ar pašiem jauniešiem, kas fiksētas visa projekta gaitā.

 

Projektā kopumā iesaistījās 50 Ķekavas novada jaunieši.

 

Projekts tapa, pateicoties, Jaunatnes starptautisko projektu aģentūras programmai  „Jaunatnes darbībā”.

 

Linda Vaškevica

17.09.2013.

  Drukāt