Profesiju nedēļa

Kāds skaists, saulains un raibs rudens šogad padevies! Šādā laikā tā vien gribas piedzīvot mazliet brīnumainus, mazliet neticamus, īstus bērnības sapņus.

 

 

Pat lielam cilvēkam paliek pārsteigumā ieplesta mute vaļā, kad sirēnām kaucot Rāmavas un Baložu Raibajā pupā ieripo īsta policijas mašīna ar īstām bākugunīm, īstiem policistiem pilnā ekipējumā. Profesiju nedēļa privātajā pirmsskolas izglītības iestādē Raibā pupa rit pilnā sparā. Bērni aizgūtnēm iekliedzas, noelšas, cits aiz brīnumiem sastindzis vēro visu notiekošo ar lielām, apaļām bērna prieku pilnām acīm. Tiek piepildīti daudzu bērnu mazie sapņi, un viņi visi kā viens notic, ka brīnumi piepildās.

 

Cik gan bieži nav tā, ka mazais ķipars, iedams pa ielu un izdzirdēdams policijas vai ātrās palīdzības mašīnas signāltaures, spiedz sajūsmā, rāda ar pirkstu un sauc: „Mammu, tēti, skatieties!” Nu tas ir pavisam nopietni, tas ir pa īstam, jo Raibajā pupā bērniem ir brīva vaļa paspiest policistam roku, iekāpt policijas mašīnā, ierunāt ruporā un izbaudīt visas parējās bērnam tik šķietami neaizsniedzamās lietas. Sapņi piepildās! Un to nākas secināt arī nākamajā dienā, kad pie bērniem ierodas brīnišķīgais ugunsdzēsēju tēls zilonēns Baltiņš, kas stāsta un rāda visas lietas, kas saistītas ar ugunsdrošību. Tikpat aizrautīgs ir medmāsiņas apmeklējums, jo kuram gan nav gribējies kaut reizi dzīvē pašam paklausīties sirdspukstus un ritmiski aicināt: „Elpo, neelpo!” PPII Raibā pupa izsaka lielu pateicību visiem brīvprātīgajiem bērnu sapņu īstenotājiem.

 

Tāda ir mūsu , Raibās pupas ikdiena – būt par mazu bērnu sapņu sargātājiem un īstenotājiem. Darīt to ar lielu atbildību un prieku, lai ikkatra bērna sirds ticētu, ka pasaule ir droša un priekpilna.

 

Un lai katra vecāku sirds ar paļāvību un uzticību ik rītu atvadītos no sava Raibās pupas bērna, lai vakarā atkal tiktos un dalītos kopīgā sajūsmā par piedzīvoto. Ja jums šķiet, ka šajā tumšajā laikā par maz zvaigžņu naksnīgajās debesīs vai varavīksnei trūkst kāda krāsa, nāciet, paskatieties, kur īstās krāsas, kur raibu raibie bērnības piedzīvojumi mājo!

 

PII „Raibā pupa”

13.11.2013.

 

 

  Drukāt