Notiks lekcija “Rotaļlietu nozīme bērna attīstībā”

17.decembrī 10.00 Katlakalna Tautas namā stāstīs fizioterapeite un sertificēta Pikler attīstības speciāliste Līga Barone Tamoviča lekciju cikla 2. lekcijā "Rotaļlietu nozīme bērna attīstībā". 

 

"Bērna tieksme spēlēties izriet no dabiskas nepieciešamības - dažādās attīstības stadijās spēles ir bērna dzīves būtiskākā sastāvdaļa" - tas lasāms grāmatā "Brīvas spēlēšanās sākums", kurā Emmijas Pikleres institūta pētnieces apraksta vienkāršas, tomēr bērna attīstībai nozīmīgas brīvās spēlēšanās izpausmes formas. Turpat atrodama arī pašas E.Pikleres norāde: "Būtiski ir, lai bērns pats atklātu pēc iespējas vairāk lietu.(..)Bērns, kurš lietas atklāj, patstāvīgi eksperimentējot, iegūst pavisam citādākas zināšanas nekā bērns, kuram tiek piedāvāts gatavs uzdevuma atrisinājums." Mūsu, pieaugušo atbildība ir piedāvāt rotaļlietas, kas veicina bērna attīstību. Kā plašajā rotaļlietu klāstā orientēties, kam pievērst uzmanību un no kā izvairīties.

 

Lekciju cikla tematika paredzēta vecākiem ar bērniem līdz 3gadu vecumam, varat ierasties kopā ar bērnu. Vēlama iepriekšēja pieteikšanās, zvanot uz Katlakalna Tautas namu, tālr. 67938960.

 

Ķekavas novada pašvaldība

09.12.2013.

 

  Drukāt