Ķekavas vidusskolas karjeras izglītības pasākums

 16.aprīlī skolā notika ikgadējais projektu nedēļas noslēguma pasākums.  Projektu nedēļās laikā 8.klašu skolēni iepazinās ar dažādām profesijām un izmantoja iespēju „ēnot” izvēlētā uzņēma darbinieku. Tika veidotas prezentācijas. Interesantākās varēja redzēt   noslēguma pasākumā, kurā  kā klausītāji piedalījās visi  7.,8.,10.klašu skolēni. Ar savām prezentācijā uzstājās:

 

·         Viktorija Merca no  8.b klases – par žurnālistiku; „ēnoja”  Kristīni Žildi

·         Dita Endzele, Signe Zole no  8.a klases– „ēnoja” aktieri un mūziķi  Kristapu Rasinu

·         Raiva Dombrovska no 8.a klases- „ ēnoja” uzņēmuma  „ELMEX” ( ūdens caurules) direktoru

·         Liene Levenšteine no 8.a klase – par televīzijas raidījuma  veidošanu,  „ēnoja” televīzijas darbinieku Māri Grigali

·         Katrīna Peina no 8.a klases – „ēnoja” ergoterapeiti Leldi Kalvāni un Neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļas galvenā ārsta vietnieku un Rīgas Medicīnas Koledžas profesoru Alekseju Višņakovu

·         Megija Stankeviča  no 8.c klases – „ēnoja” flautas pedagogu

·         Dženete Dumpe, Estere Tomsone no 8.c klases – „ēnoja” SIA  „CARLOMOTORS” servisa vadītāja vietnieku Eduardu Tomsonu

·         Roberts Auziņš, Valers Gudrups no 8.a klases – „ēnoja” uzņēmumā „Darba vieta”( programmēšana, dizains, fotogrāfija)

Prezentācijas bija pārdomātas un interesantas.

 

Pasākuma otrā daļa bija atvēlēta viesiem. Kā katru gadu viesu vidū bija Ķekava vidusskolas absolventi. Šogad par savu pašreizējo vai izvēlēto profesiju, par nepieciešamo izglītību un rakstura īpašībām runāja:

·         ZS ”Mežavairogi” vadītāja Danute Priede, kura vienlaikus pārstāvēja gan lauku tūrismu, gan dzīvnieku patversmi.

·         Augstskolas”Turība” starptautiskā tūrisma studente Evelīna Valeiņa

·         Jūras akadēmijas students, topošais kuģa kapteinis Niks Goldmanis

·         Aktieris, kurš aktiermākslu studējis Bornmutā (Anglijā), Valters Mirkšs. Šobrīd Valters strādā Vācija ceļojošā trupā.

 

Mēs ļoti priecājamies, ka gan uzņēmēja D.Priede, gan Ķekavas vidusskolas absolventi E.Valeiņa, N.Goldmanis un V.Mirkšs piekrita piedalīties šajā pasākumā.  Galvenās atziņas, ko viņi izteica:

·         svarīgi ir izvēlēties profesiju, kas patīk

·         laikus domāt un izdarīt izvēli saistībā ar savu nākotnes profesiju

·         lai varētu iestāties un mācīties labā augstskolā (arī ārzemēs), svarīga ir katra skolēna attieksme, vēlme mācīties un ieguldītais darbs  jau skolā, nevis tas, kuru skolu viņš beidzis.

 

Paldies par ieguldīto darbu arī 8.klašu skolēniem un audzinātājiem, jo sevišķi skolotājai Ligitai Kociņai  un pasākuma organizatorei Regīnai Eihmanei.

 

Direktore S.Pugovka

22.04.2014.

  Drukāt