Ļoti skaistā 12. jūnija dienā Daugmales pamatskolas 9. klases 14 skolēni svinēja savu izlaidumu

Šiem devītajiem gadu gaitā gājis ļoti raibi. Viņi paši zina savu gājumu un zina, kuram gājis vieglāk un kuram grūtāk. Bet šajā dienā viņi visi bija kopā un visi ieguva apliecību par pamatskolas izglītību.

 

Uzrunas bija gana daudz - gan no skolas direktora Andra Ceļmalnieka, gan no Ķekavas novada Domes priekšsēdētāja vietnieka Jura Krūmiņa, gan no Daugmales pagasta pārvaldes vadītāja Uģa Volosovska, gan no bijušās audzinātājas Kristas Bukovskas, gan no vecākiem, gan no 8. klases. Visi uzrunātie novēlēja devītajiem veiksmi turpmākajā dzīvē, izvēlēties mērķi un doties uz to, skatīties nākotnē un neaizmirst pagājušo. Citi savu uzrunu teica, citējot kādus rakstniekus un domu graudus, citi runāja uzreiz un no galvas.

 

Šķiet, ka vissirsnīgākā bija pašu devīto uzruna. Klasi pārstāvēja Kristīne Skudrīte. Viņa teica sirsnīgu paldies gan skolotājiem par visu, ko skolotāji ir devuši un mācījuši, gan vecākiem par atbalstu skolas gaitās. Tad, kad ir dota iespēja brīvi lidot un doties savās gaitās, gribas tomēr mazliet atgriezties atpakaļ un vēl uz mirkli izbaudīt to, kā vairs nebūs.

 

Ar muzikālu sveicienu uzstājās pārstāves no Daugmales folkloras kopas.
Pēc svinīgās daļas visi kopīgi nofotografējās pie skolas. Absolventiem bija iespēja uz zīmītēm uzrakstīt savu vēlēšanos un ar balonu palaist to pa vējam, lai piepildās.

 

 

Informāciju apkopoja
Santa Freiberga

  Drukāt