Ķekavas vidusskolas 3.b klase piedalās Olimpiskās komitejas rīkotajā projektā

No 2. novembra sākas Latvijas Olimpiskās Komitejas projekta „Sporto visa klase” otrā sezona.

 

Projekts sākās jau pagājušajā mācību gadā, un tajā piedalījās 6 klases no dažādām Latvijas skolām. Šogad tas ir guvis lielu atbalstu 34 pašvaldību 45 skolās, un šajā mācību gadā projektā piedalīsies 1169 dalībnieki.

 

Kad aprīlī izstāstīju 3.b klases skolēnu vecākiem par iespēju piedalīties projektā, viņi ar pozitīvu attieksmi un atsaucību piekrita bērnu dalībai šajā sportiskajā aktivitātē visa mācību gada garumā. Prieks, ka vecāki izprot bērnu fizisko aktivitāšu nepieciešamību ikdienā, tāpat arī zina, ka fiziskās aktivitātes uzlabo skolēnu veselību un dzīves kvalitāti, un to, ka sports ir nepieciešams gan fiziskai, gan arī garīgai attīstībai.

 

 

Šī projekta mērķis nav Olimpiešu sagatavošana, projekts paredzēts bērnu veselības nostiprināšanai, stājas uzlabošanai un motivēšanai nodarboties ar sportu.

 

Līdz mācību gada beigām mēs sportosim katru mācību dienu. Līdztekus divām sporta stundām, kas jau ir mācību programmā, būs arī vispārējās fiziskās attīstības nodarbība, peldēšana un sporta spēļu nodarbība, kā arī sacensības stafetēs un tautas bumbā starp citām projektā iesaistītajām klasēm.

 

Jāsaka lielu paldies FK Auda futbolistam un jaunās paaudzes trenerim Rihardam Gorkšam, kas labprāt piekrita būt par 3.b klases olimpisko audzinātāju! Pirms skolēnu rudens brīvlaika Rihards apciemoja skolēnus, aprunājās un visiem uzdāvināja ielūgumus uz futbola spēli, kā arī piekrita novadīt dažas sporta stundas futbola garā.

 

Lai visiem projekta dalībniekiem - skolēniem, viņu vecākiem un skolotājiem - ne mirkli neapsīkst sportiskais gars un vēlme būt aktīviem!

 

3.b klases skolotāja

Ilona Jēkabsone

05.11.2015.

  Drukāt