Pieredzes apmaiņas seminārs Liepājā

5.novembrī latviešu valodas, vizuālās mākslas, mājturības un tehnoloģiju skolotāji izbraukuma seminārā apmeklēja Liepāju.

 

Grobiņā, Zentas Mauriņas piemiņas istabās, pedagogi iepazinās ar rakstnieces personību un daiļradi, kā arī apskatīja kinorežisora Jāņa Streiča gleznu izstādi "Kinorežisors glezno".

 

Vēlāk ciemojāmies Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5. vidusskolā ar padziļinātu vācu valodas apmācību, kuru beidzot, absolventi iegūst starptautiski atzītu vācu valodas diplomu. Mūs ieinteresēja APU (atbalsts pozitīvai uzvedībai) noteikumi, kas ikdienā skolā palīdz ap sevi radīt drošu un emocionāli labvēlīgu vidi.

 

Apmeklējām arī lielāko Kurzemes augstskolu - Liepājas Universitāti, kurā iespējams studēt vairāk nekā 40 studiju programmās un apgūt pedagoģiju, sociālās zinātnes un uzņēmējdarbību.

 

Jau vēlā pēcpusdienā gida vadībā iepazināmies ar Liepājas vēsturisko centru un koncertzāli “Lielais dzintars”. Pie koncerta estrādes "Pūt, vējiņi!" mūs ieinteresēja "Spoku koks", ko no četriem tūkstošiem metāla stienīšu veidojis mākslinieks Reinis Kuncītis, to veltot roka grupai “Līvi”. Tuvu "Spoku koka" saknēm slīpētā metālā var izlasīt iegravētus aizsaulē aizgājušo līvu vārdus. Paveroties koka zaros,  ļāvāmies rotaļai, meklējot piecus mūzikas instrumentus.

 

Latviešu valodas un literatūras MA vadītāja

Ilze Jasinska

11.11.2015.

  Drukāt