Ķekavas vidusskolas un Bordesholmas Hans – Bruggemann skolas sadarbība turpinās

Ķekavas vidusskolas sadarbības apmaiņas braucieni ar Bordesholmas Hans-Bruggemann skolu norisinās jau otro gadu. Šajā gadā pie mums aprīļa beigās viesojās 6 skolēni un 2 skolotāji no Vācijas, bet maija pēdējās dienās un jūnija sākumā seši 10. un 11. klašu skolēni viesojās Vācijā, kur mūs laipni uzņēma viesģimenes.


Vizītes ietvaros devāmies uz Ķīli, kur aplūkojām pilsētas arhitektūru un devāmies uz akvāriju, kurā mums bija iespēja uzzināt vairāk par dažādām zivīm un zemūdens pasauli, kā arī vērot izrādi ar roņiem. Devāmies uz Šlesvigas – Holšteinas Parlamentu, kur norisinājās debates ar ministru Ralfu Štegneru.

 

Skolēni piedalījās stundās kopā ar savu viesģimeņu skolēniem, kurās viņiem bija iespēja gūt priekšstatu par stundu norisi šajā skolā. Pēc mūsu skolēnu domām, stundas skolā norisinājās ļoti interesanti un mūsdienīgi. Skolas skolotāji īpaši uzslavēja mūsu skolēnus gan par augsto svešvalodu zināšanu līmeni, gan par vispārīgi augstām zināšanām jebkurā mācību priekšmetā. Vizītes ietvaros skolēniem bija iespēja papildināt savas vācu un angļu valodas zināšanas.

 

Viesojāmies Bordesholmas pilsētas domē, kurā izglītības daļas vadītājs Manfrēds Osbārs mums stāstīja par Bordesholmu un atbildēja uz mūsu jautājumiem, kā arī diskutējām par vizītes mērķiem un ieguvumiem.

 

Lielisks papildinājums zināšanām bija Hanzas muzeja apmeklējums Lībekā, kurā mūs ar aizraujošu stāstu sagaidīja gide no Latvijas Līga Dambekalns. Tas mums bija liels pārsteigums. Iesakām visiem, kuri dodas uz Lībeku, apmeklēt šo muzeju.

 

Ar kopīgām brokastīm mūsu vizīte šajā skolā bija noslēgusies. Liels paldies visiem, kuri mūs uzņēma savās ģimenēs, kā arī tiem, kuri mūs atbalstīja, lai mums būtu iespēja papildināt savas zināšanas un iegūt jaunu pieredzi!

 

Ilze Lisovska
07.06.2016.

  Drukāt