Ķekavas novada pedagogi pilnveidos savas zināšanas Erasmus+ programmas ietvaros

 

Līdz ar jaunā mācība gada sākumu divas Ķekavas novada skolas – Daugmales pamatskola un Privātā pamatskola “Gaismas tilts 97” uzsāk īstenot Eiropas Savienības Erasmus+ programmas skolu sektora mobilitātes projektus.

 

 

Daugmales pamatskolas pedagogi papildinās savas zināšanas un apmeklēs divus kursus - “Kā mācīt radošumu skolās” un “Svešvalodu mācīšanas metodoloģija”, kā arī dosies darba ēnošanas vizītē uz Debracenas (Ungārija) eko-skolu, lai apmainītos pieredzēm un rastu inovatīvas idejas eko-skolas idejas turpmākai iedzīvināšanai skolas mācību procesā. Eiropas Savienības apstiprinātais finansējums Daugmales pamatskolas 4 mācību mobilitāšu īstenošanai ir 6755,00 EUR.

  

Savukārt Privātās pamatskolas “Gaismas tilts 97” pedagogiem projekta ietvaros ir plānots apmeklēt kursus par svešvalodu mācīšanas metodoloģiju pamatskolā, par to kā plašāk izmantot modernās tehnoloģijas, IT rīkus mācību stundās, apgūs inovatīvas metodes un to ieviešanu svešvalodu priekšmetu apguvē. Arī Privātās pamatskolas “Gaismas tilts 97” pedagogiem būs iespēja doties darba vērošanas vizītē uz līdzīga profila pamatskolu Grieķijas pilsētā Lamia. Eiropas Savienības apstiprinātais finansējums Privātās pamatskolas “Gaismas tilts 97” 6 mācību mobilitāšu īstenošanai ir 10 716,00 EUR.

 

Būtiski ir atzīmēt, ka projekta veiksmīgas īstenošanas ķīla ir ne tikai pati pedagogu dalība apmācībās, bet arī atgriezeniskā saite, proti, tas, kā iegūtās jaunās prasmes un zināšanas tiks liktas lietā skolas mācību procesā un nodotas arī pārējiem skolas pedagogiem. Plānots, ka pedagogi pēc mobilitāšu īstenošanas organizēs izglītojošus seminārus savas skolas pedagogiem un dalīsies iegūtajās zināšanās un pieredzēs.

 

Reinis Zobens

19.09.2016.

  Drukāt