Projekta "Garšīgie Likumi" noslēgumā 20. aprīlī Baložu jaunieši diskutēs par pārtikas drošību

Eiropas Parlamenta informācija birojs aicina jauniešus 20. aprīlī plkst. 10.00 piedalīties projekta "Garšīgie Likumi" noslēgumā Baložu vidusskolā, lai dalītos viedokļos par pārtikas drošību un iesaistītos veselīgā diskusijā.

 

“Jautājumos par pārtikas drošību līdzās nozares ekspertiem un uzņēmējiem īpaši svarīgi iesaistīt arī jauniešus - nākotnes patērētājus, uzņēmējus, vecākus utt. Patlaban industrija strauji piedzīvo inovācijas gan pārtikas saturā, gan marķējumā u.tml., tādēļ būtiskas ir jauniešu zināšanas un izpratne, kā arī personīgais viedoklis par reālo situāciju. Šajā saistībā informēsim arī par EP paveikto darbu un pieņemtajiem lēmumiem iedzīvotāju dzīves kvalitātes uzlabošanai, pārtikas drošībai un administratīvā sloga mazināšanā uzņēmējiem,” projekta "Garšīgie likumi" mērķi un būtību skaidro EPIB Latvijā vadītāja Marta Rībele.

 

Baložu vidusskolā ar jauniešiem tiksies un diskutēs Pārtikas un Veterinārā Dienesta, Pārtikas uzraudzības departamenta Pārtikas izplatīšanas uzraudzības daļas vecākā eksperte Svetlana Aļminoviča-Miļjanoviča.

 

Diskutējot ar nozares ekspertiem, Baložu jaunieši gūs jaunas un praktiskas zināšanas par pārtikas drošību, patērētāju tiesībām, un attiecīgi Eiropas Parlamenta (EP) paveikto šajās jomās. 

 

Pasākuma programmu aicinām skatīt šeit.

 

Kopumā Eiropas Parlamenta Informācijas biroja (EPIB) Latvijā projektā “Garšīgie likumi” iesaistījušās vairāk kā 100 vispārizglītojošās skolas visā Latvijā.

 

Plašāk par "Garšīgajiem likumiem" aicinām lasīt šeit vai skatīties LTV sižetā šeit.

 

Sabiedrisko attiecību daļa

19.04.2017.

  Drukāt