Ķekavas novada Jauniešu simfoniskais orķestris koncertē Bavārijā

No šī gada 21. līdz 24. jūlijam Ķekavas novada Jauniešu simfoniskais orķestris devās koncertbraucienā uz 12. Starptautisko Mainas Špesartas reģiona Jauniešu mūzikas festivālu.

Orķestris iepriekšējo reizi šajā festivālā piedalījās pirms četriem gadiem un lieliskās atmiņas šoreiz tika krāšņi bagātinātas ar vēl spilgtākiem muzikāliem un kultūras iespaidiem!

Šoreiz festivālam bija kompakts formāts - četras dienas, kurās viesmīlīgie organizatori bija atjautīgi sabalansējuši māksliniecisko kolektīvu uzstāšanās iespējas ar brīvā laika aktivitātēm. Ķekavas novada Jauniešu simfoniskais orķestris sevi spoži parādīja, uzstājoties gan improvizētā "dabas koncetzalē", gan koncertos baznīcā un noslēguma koncertā vietējajā Schulgelaende koncertzālē, kur mūsu orķestra priekšnesums bija vakara centrālais notikums un tika uzņemts ar nerimstošām un skaļām ovācijām. Mūsu uzstāšanos ar dāsnām uzslavām apveltīja arī vietējie laikraksti, piemēram Main Post rakstīja:

"Latvijas jauniešu orķestris diriģenta Pētera Plūmes vadībā bija atveduši 28 stīgas, 10 pūtējus un 2 sitaminstrumentālistus un pārvērta skolu par īstu koncertzāli! Atskaņojot gan labākos latviešu klasiķu opusus, gan pasaules mūzikas dižgaru darbus (Verdi, Piacolla), orķestris radīja telpā īpašu, cildenu atmosfēru. Publika tika momenta pārņemta ar atskaņojuma niansēto dinamiku, vieglumu un oriģinalitāti. Lai minam kaut vai Verdi Traviatas smalko ievadu, vai Astora Piacollas Tango zīmīgo akordeona krāsu, vai aizrautīgo ABBA melodiju popūriju."

Spilgtus iespaidus radīja arī ekskursijas, piemēram uz slaveno tiešsaistes mūzikas instrumentu veikalu Thomann, kur katram bija iespēja noskatīt savu sapņu mūzikas instrumentu realitātē.

Ar iedvesmu un jaunām mūzikas iecerēm orķestris sāk savu jauno sezonu.

  Drukāt