3.jūnijā Ķekavas novadā varēs balsot sešos iecirkņos

2017. gada Ķekavas novada pašvaldības vēlēšanām, kas notiks 3. jūnijā, iesniegti 14 saraksti ar 236 kandidātiem. Gaidāmajās vēlēšanās Ķekavas novadā varēs balsot sešos vēlēšanu iecirkņos, turklāt trīs dienas pirms vēlēšanām dažas stundas dienā tiks nodrošināta iespēja balsot iepriekš.

Vēlēšanu tiesības

 

Tiesības piedalīties pašvaldību vēlēšanās ir balsstiesīgajiem Latvijas un citu Eiropas Savienības dalībvalstu pilsoņiem, sākot no 18 gadu vecuma. Lai piedalītos pašvaldību vēlēšanās Latvijā, ES pilsonim jābūt reģistrētam Latvijas Iedzīvotāju reģistrā, kā arī visiem vēlētājiem jābūtt reģistrētiem Vēlētāju reģistrā.

 

Vēlēšanu tiesību pašvaldību vēlēšanās nav personām, kuras likumā noteiktajā kārtībā atzītas par rīcības nespējīgām, izcieš sodu brīvības atņemšanas vietās, kā arī tiem ES pilsoņiem, kuriem nav tiesību vēlēt ES dalībvalstī, kuras pilsoņi tie ir.

 

Svarīgi atcerēties, ka balsstiesīgajiem pilsoņiem ir tiesības balsot tajā pašvaldībā, kurā viņiem ir reģistrēta dzīvesvieta 90 dienas pirms vēlēšanu dienas vai tajā pašvaldībā, kurā viņiem pieder likumā noteiktā kārtībā reģistrēts nekustamais īpašums.

 

Līdz 16. maijam vēlētāji var izmantot iespēju iecirkni mainīt, izvēloties jebkuru citu iecirkni savā pašvaldībā vai pašvaldībā, kur vēlētājam pieder nekustamais īpašums. Iecirkni var mainīt elektroniski vai klātienē. 

 

Savukārt vēlētājiem jāiegaumē, ka pašvaldību vēlēšanās balsotāju uzskaitei tiek lietoti iepriekš sagatavoti vēlētāju saraksti. Vēlēšanās katrs vēlētājs tiks iekļauts noteikta iecirkņa vēlētāju sarakstā, tādēļ balsot būs iespējams tikai šajā iecirknī. Spiedogi pasē par dalību vēlēšanās netiks likti, tāpēc kā balsošanas dokumentu varēs izmantot gan pasi, gan personas apliecību.

 

Ķekavas novada teritorijā būs seši vēlēšanu iecirkņi:

  • Nr. 762 Baložu pilsētas pārvaldē, Uzvaras prospekts 1A, Baloži, Ķekavas novads
  • Nr.780 Daugmales pagastā pārvaldē, „Salnas”, Daugmale, Daugmales pag., Ķekavas novads
  • Nr.785 Ķekavas kultūras nams, Gaismas iela 17, Ķekava, Ķekavas pag., Ķekavas novads
  • Nr.786 Katlakalna Tautas nams, Pļavniekkalna iela 35, Katlakalns, Ķekavas pag., Ķekavas nov.
  • Nr.787 PII „Zvaigznīte”, Jaunatnes iela 2, Valdlauči, Ķekavas pag., Ķekavas nov.
  • Nr.967 Ķekavas kultūras nams, Gaismas iela 17, Ķekava, Ķekavas pag., Ķekavas nov.

 

Balsošanas kārtība 

 

Pašreiz spēkā esošā vēlēšanu kārtība paredz, ka vēlēšanu dienā vēlēšanu iecirkņu darba laiks ir no pulksten 7.00 līdz 22.00.

 

Trīs dienas pirms vēlēšanām dažas stundas dienā varēs nobalsot iepriekš:

  • trešdien, 31.maijā: no plkst. 17.00 – 20.00;
  • ceturtdien, 1.jūnijā: no plkst. 9.00 – 12.00;
  • piektdien, 2.jūnijā: no plkst. 10.00 – 16.00.

 

Tāpat arī pašvaldību vēlēšanās no 29.maija varēs pieteikt balsošanu savā atrašanās vietā tie vēlētāji, kuri veselības stāvokļa dēļ nevarēs nobalsot vēlēšanu iecirknī. Šo iespēju vēlētāji varēs izmantot, ja vēlēšanu dienā atradīsies sava vēlēšanu iecirkņa teritorijā. 

 

Iecirkņu darba laiks:

  • pirmdien, 29. maijā: plkst. 16.00 – 20.00;
  • otrdien,  30. maijā: plkst. 9.00 – 13.00.

 

Piedaloties pašvaldību vēlēšanās, jāuzrāda derīgs personu apliecinošs dokuments  – pase vai personas apliecība.

 

Vairāk informācijas CVK mājaslapā.

Ķekavas novada vēlēšanu komisija

02.05.2017.

  Drukāt