22. jūlijā – atkārtota balsošana Ķekavas iecirknī Nr. 785

Atbilstoši Republikas pilsētas domes un novada domes vēlēšanu likumam tiesības piedalīties atkārtotā balsošanā būs tiem Ķekavas novada vēlētājiem, kuri bija iekļauti attiecīgā iecirkņa vēlētāju sarakstā 3. jūnija vēlēšanās. Šī iecirkņa vēlētāji pa pastu saņems uzaicinājumu doties uz atkārtotu balsošanu.

 

Balsošana notiks par tiem pašiem deputātu kandidātu sarakstiem, kuri biji reģistrēti 3.jūnija vēlēšanām, proti, par 14 sarakstiem ar 234 kandidātiem.

 

 

Atkārtotās balsošanas dienā, 22. jūlijā, Ķekavas vēlēšanu iecirkņa nr. 785 darba laiks būs no pulksten 7.00 līdz 22.00.

 

Trīs dienas pirms atkārtotās balsošanas dažas stundas dienā varēs nobalsot arī iepriekš.

  • trešdien, 19. jūlijā: plkst. 17.00-20.00,
  • ceturtdien, 20. jūlijā:  plkst. 9.00-12.00,
  • piektdien, 21. jūlijā: plkst. 10.00-16.00.

 

Savukārt no 17.jūlija varēs pieteikt balsošanu savā atrašanās vietā tie vēlētāji, kuri veselības stāvokļa dēļ nevarēs nobalsot vēlēšanu iecirknī. Šo iespēju vēlētāji varēs izmantot, ja atkārtotās balsošanas dienā atradīsies sava vēlēšanu iecirkņa teritorijā. Iecirkņu darba laiks: pirmdien, 17. jūlijā: plkst. 16.00 - 20.00 un otrdien,  18.jūlijā: plkst. 9.00 - 13.00.

 

Piedaloties atkārtotajā balsošanā, jāuzrāda derīgs personu apliecinošs dokuments - pase vai personas apliecība.

 

Vēstīts, ka Centrālā vēlēšanu komisija (CVK), 9. jūnijā izskatot saņemtās sūdzības par 3. jūnija pašvaldību vēlēšanu rezultātiem, atzina par pamatotu Nacionālās apvienības “Visu Latvijai!” – “Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” deputāta kandidātes Ievas Arntes sūdzību par Ķekavas novada 785. vēlēšanu iecirkņa rezultātiem un izsludināja atkārtotu balsošanu šajā iecirknī 22. jūlijā.

 

Lēmums rīkot atkārtotu balsošanu Ķekavas novada 785. vēlēšanu iecirknī pieņemts, jo balsu skaitīšanas laikā vienā no vēlēšanu kastēm, kas tika izmatota vēlēšanu dienā, atradās par sešām derīgām aploksnēm vairāk nekā vēlētāju parakstu vēlētāju sarakstā, un sešas balsis ietekmē deputātu vietu sadalījumu starp kandidātu sarakstiem Ķekavas novada domes vēlēšanās.

 

Savukārt šo CVK lēmumu Administratīvajā apgabaltiesā apstrīdēja trīs deputātu kandidāti - Latvijas Zaļās partijas deputāts Voldemārs Pozņaks, Latvijas Zemnieku savienības deputāta kandidāts Aigars Vītols, kā arī Vidzemes partijas deputāta kandidāts Valts Variks. V. Pozņaks un A. Vītols tiesai lūdza atcelt CVK lēmumu par atkārtotu balsošanu Ķekavas novada 785. iecirknī, savukārt V.Variks lūdza izsludināt jaunas vēlēšanas visā Ķekavas novadā.

 

Izsakot šīs sūdzības, Administratīvā apgabaltiesa 21. jūnijā noraidīja pieteikumu atcelt Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) lēmumu par atkārtotām vēlēšanām Ķekavas novada 785. iecirknī, kā arī pieteikumu izsludināt jaunas vēlēšanas visā Ķekavas novadā. Spriedums nav pārsūdzams un stājās spēkā tā pieņemšanas dienā.


Ķekavas novada 785. vēlēšanu iecirknī no 3537 reģistrētajiem balsstiesīgajiem nobalsoja 2206 vēlētāji. Tas ir otrs lielākais novada vēlēšanu iecirknis aiz 762. iecirkņa, kurā reģistrēti 3858 balsstiesīgie.

 

 

Sabiedrisko attiecību daļa

27.06.2017.

 

  Drukāt