Regbija 7 turnīrs Polijā

2018. gada 18. martā ar labu rezultātu un jaunu pieredzi no regbija 7 turnīra Polijas pilsētā Gniežno, atgriezās mūsu kluba komanda "Transact Pro/Ķekava". Izcīnījām 2. vietu. Vispirms pusfinālā uzvarējām Polijas čempionus Posnaņas komandu 26-19 un finālā zaudējam Lietuvas izlasei 0-24.

Ar lietuviešiem iznāca spēlēt arī grupas turnīrā un par šo spēli vislielākais prieks, lai arī zaudējam 7-12. Spēles pirmajā puslaikā mēs daudz kontrolējam bumbu, labi uzbrukām un uzvarējām to ar 7-5 (piezemējums Ivaram Eglim). Otro puslaiku jau vairāk aizsargājamies, izdevības bija arī gūt punktus, bet tās neizmantojam, lietuvieši vienu izmantoja. Spēli izšķīra arī fiziskā sagatavotība, jo Lietuvas izlasei maiņas bija daudz līdzvērtīgākas. Finālā lietuvieši jau bija daudz pārāki. Te gan jāpiebilst, ka fināla nespēlēja Elmārs Šefanovskis: kā teikt, labākie jāpietaupa sezonai.

Pusfinālā pret Posnaņu sākumā gāja grūti, zaudējam 0-7, tad 7-14. Netikām galā ar poļu ātrajiem spēlētajiem, tad ar labu līnijas spiedienu un lielisku spēli tvērienos panācām lūzumu 26-14. Šajā spēle lielisks bija Elmārs Šefanovskis ar trīs piezemējumiem un Krists Kruskops ar saviem tvērieniem.
Priekšsacīkstes mēs vēl pieveicām mājinieku komandu "Titan" 31-5 un Posnaņas-2 komandu 46-0.

Turnīrs bija laba pieredze arī vairākiem jaunajiem spēlētajiem, tas bija labi noorganizēts, vienīgi laika apstākļi bija pretīgi: lai arī visu laiku bija saulains tomēr turnīra sākuma -7 grādu temperatūra pakāpās tikai līdz -4, pie tam zēģelēja pamatīgs vējš.

Paldies "Livonia" spēlētajiem, kuri atbalstīja mūs šajā turnīrā. "Livonia" spēlē par trešo vietu zaudēja Posnaņai 12-26.

Rakstu sagatavoja Ķekavas novada sporta skolas regbija treneris Uldis Bautris.

  Drukāt