Baltā galdauta svētkus Ķekavas novadā sagaidīs ar deju kolektīvu brīvdabas koncertu

Sagaidot Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas dienu, aicinām 3. un 4. maijā turpināt Baltā galdauta svētku tradīciju Ķekavas novadā. Šogad svētku lielais notikums novadā būs tautas deju kolektīvu brīvdabas koncerts “Apskauj savu Latviju” Katlakalnā.
 

Baltā galdauta svētki iedvesmo būt kopā, godināt savu valsti un līdzcilvēkus, kuri palīdzējuši to veidot un nosargāt. Valsts svētkiem veltītajā deju kolektīvu koncertā, kas 4. maijā no plkst. 15.00 norisināsies pie Katlakalna Tautas nama, kopā sadejos jauniešu deju kopa (JDK) "Poga" no Stāmerienas, JDK "Litenietis" no Litenes, JDK "Ābeļzieds" no Ogres, JDK "Austriņš" no Salaspils, tautas deju kolektīvs "Rība" no Rīgas un paši mājinieki – JDK "Katlakalns" un vidējās paaudzes deju kolektīvs "Savieši".
 

Taču, ja 4. maijā baltu galdautu ieplānots klāt savās mājās un svētkus svinēt kopā ar ģimeni, draugiem un kaimiņiem, svētku priekšvakarā, 3. maijā, plkst. 18.00 aicinām apmeklēt izstāžu cikla "No privātkolekcijām" IX izstādes atklāšanu Ķekavas kultūras namā, kā arī ielūkoties tautas lietišķās mākslas studijas “Ķekava” gada darbu izstādē “Dzīves košums” un tautas deju ansambļa “Zīle” foto izstādes “Zīles gads” atklāšanas pasākumā. 
 

Tāpat, ieskandinot svētkus, kopā ar novada kultūras centriem, izglītības iestādēm un Lindu Vaškevicu-Veitu, Latvijas simtgades svinību koordinatori Ķekavas novadā, izveidots īpašs simtgadei veltīts notikumu kalendārs, kur vienkopus atrodami visi novadā plānotie un jau īstenotie pasākumi. Vairāk par Latvijas simtgades pasākumiem iespējams uzzināt LV100 notikumu kalendārā šeit.
 

Baltā galdauta svētki ir Kultūras ministrijas Latvijas valsts simtgades biroja iniciatīva, kas aicina pulcēties pie viena galda ģimenes, draugu un kaimiņu lokā. Baltais galdauts ir pašapziņas un lepnuma simbols, kas kalpo par vienojošu svētku elementu. Lai gan Baltā galdauta svētku formātu veido paši rīkotāji, Latvijas valsts simtgades birojs aicina šajos svētkos dalīties atmiņās un priekšstatos par 1990. gada 4. maiju, godināt sava novada nozīmīgākos notikumus un personības, kā arī apzināties senās tradīcijas, sadziedāties, sadancoties un būt kopā ar līdzcilvēkiem.

 

 

Sabiedrisko attiecību daļa

03.05.2018.

 

  Drukāt