Izbrauc Latviju Ķekavas novadā!

Vai vēlaties lieliski pavadīt laiku šajā saulainajā un siltajā maija nogalē?  Vai gribat to darīt, braucot ar velosipēdu un jaukā sabiedrībā, turklāt uzzinot šo to  jaunu par Ķekavas novadu un vēl atzīmējot Latvijas simtgadi? Tūrisma koordinācijas centrs (TKC) kopā ar Tautas deju ansambli “Zīle” organizē velobraucienu, kurā ikvienu aicina izbraukt Latvijas kontūru! Maršruts plānots aptuveni 35 km garumā ar STARTU un FINIŠU pie TKC, Rīgas ielā 26, Ķekavā.


Latvijas simtgade mudinājusi jebkurā radošā izpausmē atzīmēt valsts apaļo jubileju, un viens no tiem - ik pa brīdim izskan aicinājumi izskriet, iziet, pat izpeldēt Latvijas kontūru dažādās pasaules pilsētās un apdzīvotās vietās. TDA “Zīle” šogad svin apaļu – 50 gadu  – jubileju, kas mudinājusi svētkus svinēt ne tikai dejojot, bet arī organizējot aktīvās atpūtas pasākumus. Tā nu  Ķekavas novads nebūs izņēmums, un ikviens ir aicināts š. g. 2. jūnijā izbraukt velobraucienā Latvijas kontūru maršrutā Ķekava – Baloži – Rāmava – Katlakalns – Alejas – Ķekava. Aptuveni 35 km garais maršruts plānots tā, lai nebūtu jābrauc pa vienu no galvenajiem valsts autoceļiem A7, to šķērsojot tikai divās vietās. Lielākoties maršruts vedīs pa meža un maz pazīstamiem ceļiem (piemēram, gar Ostvalda kanālu), bet arī pa veloceliņu “Baloži-Baložu pagrieziens” un nesen rekonstruēto Rāmavas ielu. Pavisam ieplānotas trīs pieturvietas – pie Ostvalda kanāla, Baložu kultūras nama skvēriņā un atpūtas vietā “Nēģīši” Katlakalnā, kurās varēs uzzināt interesantus faktus par šīm vietām un gaidīs arī kāds pārsteigums no TDA “Zīle” dejotājiem.


Tā kā maršruts iecerēts vairāk pa meža un zemes ceļiem, iesakām izvēlēties braukšanai atbilstošus velosipēdus. Lai arī braukšanas temps būs mērens, tomēr lūdzam kritiski izvērtēt pirmskolas vecuma bērnu piedalīšanos un spējas veikt maršruta distanci.


Noslēgumā – atpūta un zupas ēšana pie Doles Tautas nama topošā Ķekavas parka pusē.
 

Pasākuma plāns:

  • Plkst.9.30 reģistrēšanās
  • Plkst.10.00 STARTS
  • Plkst.15.00 FINIŠS un zupas ēšana
     

Dalība pasākumā bez maksas!
 

Apmeklētāju un dalībnieku ievērībai! Lai informētu sabiedrību par pasākuma norisi, publiskā pasākuma laikā var notikt foto vai videofiksācija. Bildes var tikt ievietotas pašvaldības informatīvajos kanālos – ikmēneša informatīvajā biļetenā, mājaslapā vai sociālajos tīklos. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Ķekavas novada pašvaldība, juridiskā adrese: Gaismas iela 19, k. 9, Ķekava, Ķekavas pagasts, Ķekavas novads, LV-2123, veic personas datu apstrādi sabiedrības informēšanai. Personas ir tiesīgas jebkurā laikā lūgt pārzinim dzēst savus datus.

 

 

 

Tūrisma koordinācijas centrs

29.05.2018.

  Drukāt