Ārkārtas situācijā iedzīvotājus aicina NĪN nodokli maksāt, izmantojot attālinātās iespējas


Ņemot vērā valstī izsludināto ārkārtas situāciju, Ķekavas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus veikt nekustamo īpašumu nodokļa maksājumu, galvenokārt izmantojot attālinātās iespējas. 
Jautājumu par NĪN maksājuma pārcelšanu uz vēlāku laiku plānots izskatīt nākamnedēļ Ķekavas novada krīzes vadības grupā. 


Attālināti nomaksāt nodokli iespējams internetbankā vai portālos www.epakalpojumi.lv un www.latvija.lv.
 

Savukārt, ja nav šādu e-iespēju, tad to var izdarīt klātienē bankā vai “Maxima” veikalos. Vēršam uzmanību, ka līdz 14. aprīlim, līdz kuram ir izsludināta valstī ārkārtas situācija, Ķekavas novada pašvaldības klientu apkalpošanas centros ir pārtraukta klientu apkalpošana klātienē, līdz ar to pašvaldībā ar norēķinu kartēm nav iespējams veikt NĪN maksājumu.

Atgādinām, ka, veicot maksājumu internetbankā, būtiski ir pārliecināties, vai pārskaitījums adresēts pašvaldībai, kas izsūtījusi paziņojumu par NĪN nomaksu. Pārskaitījums veicams uz kādu no tiem pašvaldības kontiem, kas norādīti sagatavotajā maksāšanas paziņojumā.

Droši un ērti NĪN ir nomaksāt portālā www.epakalpojumi.lv vai www.latvija.lv. Abos portālos nodokļa maksātājam tiek piedāvāta automātiski izveidota maksājuma sagatave, kurā iekļauta visa nepieciešamā informācija maksājuma veikšanai. Portālā www.epakalpojumi.lv iespējams veikt nomaksu arī par citas fiziskas vai juridiskas personas īpašumiem.

Aicinām iedzīvotājus ņemt vērā, ka norēķinoties “Maxima” veikalos, kasiere noskenēs rēķina svītra kodu par kopējo izrakstīto summu, bet ja klients vēlas rēķinu maksāt daļēji, par to lūgums pabrīdināt pirms maksājuma veikšanas. Komisijas maksa par rēķina apmaksu “Maxima” veikalos ir 0,50 centi.

Saskaņā ar likumu „Par nekustamā īpašuma nodokli”, nekustamā īpašuma nodokļa maksājumi veicami vienu reizi ceturksnī ne vēlāk kā 31. martā, 15. maijā,  15. augustā (šogad 17.augustā) un 15. novembrī (šogad 16.novembrī) - vienas ceturtdaļas apmērā no nodokļa gada summas vai arī reizi gadā - avansa veidā.

 

Administratīvā pārvalde
17.03.2020.

 

  Drukāt