Pilna “ģenerālā” dezinfekcija šonedēļ tiek veikta bērnudārzos, pastiprināti dezinficē daudzdzīvokļu māju kāpņutelpas

Rūpējoties par drošības un higiēnas prasību pastiprinātu nodrošināšanu, lai mazinātu koronavīrusu Covid-19 izplatību, Ķekavas novada pašvaldība šonedēļ veic pilnu “ģenerālo” dezinfekciju bērnudārzos, kuros tiek nodrošinātas dežūrgrupas bērnu pieskatīšanai. Kopumā šobrīd bērnudārzus apmeklē kādi 30 bērni, kas ir tikai 2% no audzēkņu kopskaita novadā.


Kā informē Izglītības, kultūras un sporta pārvalde, pirmdien, 23. martā, padziļinātā dezinfekcija veikta visā pirmsskolas izglītības iestādē “Ieviņa” Ķekavā un  bērnudārzā “Bitīte”, kas līdz 2. aprīlim tika slēgts, jo viena audzēkņa mammai tika konstatēta saslimšana ar koronavīrusu. Tāpat pēc iestādes darba laika bērnudārzā “Avotiņš” Baložos dezinfekcijas pasākumi notiks 24. marta vakarā un bērnudārzā “Zvaigznīte” – 25. marta vakarā.

 

Tāpat tiks veikti papildus dezinfekcija Baložu vidusskolas pirmsskolas grupās, kuras no 24. marta tiek slēgtas nelielā bērnu skaita dēļ. Viens bērns, kas līdz apmeklēja šo dežūrgupu, tiek pārcelts uz bērnudārzu “Avotiņš” Baložos. (Ar rīkojumu iepazīties šeit)

Savukārt 26. martā telpu dezinfekcija plānota Ķekavas sociālās aprūpes centra un Sociālā dienesta ēkā Ķekavā.


Īpašumu pārvaldei sazinoties ar pašvaldības māju apsaimniekošanas uzņēmumiem “Baložu komunālā saimniecība” un “Ķekavas nami”, tika noskaidrots, ka arī daudzdzīvokļu mājās šobrīd  tiek īstenoti pastiprināti dezinfekcijas pasākumi – tiek dezinficēti  durvju kodi un rokturi,  tiek mazgātas kāpņutelpas, īpašu vērību pievēršot vietām, kur izvietotas pastkastītes.


Taču aicinām arī ikvienu iedzīvotāju pašam ievērot visus epidemiologu ieteikumus, lai ierobežotu Covid-19 izplatību – mazgāt bieži rokas ar ziepēm,  ievērot sociālo distanci 2 m attālumā, šķaudīt vai klepot rokas elkonī. 

 

Administratīvā pārvalde
24.03.2020.

 

 

 

 

  Drukāt