Arī Ķekavas novada deputāti varēs attālināti piedalīties domes sēdēs

Ķekavas novada domes ārkārtas sēdē šodien, 26. martā, tika veikti grozījumi Ķekavas novada pašvaldības nolikumā, kas turpmāk ļaus deputātiem likumā "Par pašvaldībām" noteiktajos gadījumos attālināti piedalīties komiteju un domes sēdēs.

 

Valstī izsludinātās ārkārtas situācijas dēļ Ķekavas novada pašvaldība paralēli primārajiem darbiem, kas attiecas uz pakalpojumu nodrošināšanu novada iedzīvotājiem, strādāja pie tehnisko risinājumu testēšanas, kas būtu piemērojami gan domes komiteju un domes sēžu attālinātai norisei, gan varētu veiksmīgi izmantot skolas mācību procesā attālinātu videokonferenču veidošanai. 

 

No visiem aplūkotajiem tehniskajiem risinājumiem par visefektīvāko rīku ir izvēlēta video konferenču un tiešsaistes sapulču e-platforma "Zoom". Šo programmu ir gatavas izmantot arī pašvaldības izglītības iestādes mācību procesā.

 

Paralēli šī rīka testēšanai, pašvaldība šonedēļ arī saņēma no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija korektu formulējumu grozījumiem Ķekavas novada pašvaldības nolikumā, lai deputāti likumā Par pašvaldībām" noteiktajos gadījumos varētu attālināti piedalīties domes komiteju un domes sēdēs.

 

Administratīvā pārvalde
26.03.2020.

  Drukāt